Prostreno.cz

Telecí s pomerančem

Voňavé telecí plátky na vánoční stůl.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 532 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g telecí kýty - nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku - jemně nasekaného
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 100 ml vepřového vývaru
  • 2 ks pomeranče - rozdělené na dílky
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • Na ozdobu
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Ve velké pánvi vhodné na pečení v troubě zahřejte olej, máslo a opečte maso.
  3. Maso osolte, přelijte pomerančovou šťávou, vývarem a pečte v troubě přibližně 25-30 minut. Měkké maso vyndejte na talíř.
  4. Na pánev přidejte česnek, javorový sirup, pomeranče a 2 snítky nasekaného rozmarýnu. Povařte 5 minut.
  5. Maso podávejte přelité omáčkou a ozdobené rozmarýnem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,31g
  • Sacharidy:

    194,30g
    • Cukry:

      78,37g
  • Tuky:

    199,93g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 127 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí líčka s bramborovým pyré a bylinkami

(15 hlasů)
1h a 35min
535 kJ

Guláš s telecím masem

(11 hlasů)
1h a 10min
487 kJ

Restované telecí nudličky

(10 hlasů)
50min
1335 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí s pomerančem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat