Prostreno.cz

Kuřecí na karamelu

Dušené kuřecí čtvrtky v karamelové omáčce.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 689 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy14g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Smíchejte všechny ingredience na omáčku, kromě cukru a vody.
  2. Na pánev nasypte cukr, přidejte 2 lžíce vody a míchejte až začne cukr karamelizovat.
  3. Když je karamel připraven, přidejte zbývající ingredience a povařte až se vše spojí a vznikne omáčka.
  4. Promíchejte mouku s pepřem a solí a v mouce obalte kuřecí čtvrtky.
  5. Maso opečte ze všech stran na oleji.
  6. K opečenému masu přidejte připravenou omáčku, dolijte vodou, aby bylo maso skoro přikryté. a na mírném ohni duste přikryté 45-60 minut.
  7. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,30g
  • Sacharidy:

    476,10g
    • Cukry:

      119,80g
  • Tuky:

    233,43g
  • Vláknina:

    119,00g

Aktivita pro spálení: 164 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Rýže s kuřecím masem

(12 hlasů)
55min
449 kJ

Kuřecí plátek v anglické slanině

(12 hlasů)
30min
1734 kJ

Karamelizovaná kuřecí stehna

(12 hlasů)
1h a 30min
570 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí na karamelu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat