Prostreno.cz

Polévka z bílé ryby

Na tuto polévku je nejlépe použít maso ze sumce.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 328 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g filé sumce, tresky - nebo jiný druh ryby
  • 2 ks brambor
  • 2 ks mrkve
  • 80 g celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 200 ml smetany
  • 1 lžička kukuřičného škrobu - rozmíchaný v 50 ml studené vody
  • Na ozdobu
  • 1 hrst nasekané pažitky

Postup přípravy

  1. Očištěné brambory, mrkev ,cibuli ,česnek a celer nakrájejte na tenké proužky a restujte 5 minut na másle, zalijte vývarem, přidejte ve vodě rozmíchaný škrob a vařte 10 minut.
  2. Přidejte na kousky nakrájenou rybu, smetanu a vařte 10 minut.
  3. Podle chuti osolte, opepřete a podávejte posypané pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,85g
  • Sacharidy:

    234,82g
    • Cukry:

      18,53g
  • Tuky:

    123,90g
  • Vláknina:

    36,10g

Aktivita pro spálení: 78 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
495 kJ

Polévka s čedarem a jablky

(18 hlasů)
55min
445 kJ

Tortellini polévka

(14 hlasů)
40min
416 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílé ryby

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat