Prostreno.cz

Bramborový salát s dijónskou majonézou

Salát s anglickou slaninou a celerem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 487 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 350 ml vody
  • 250 ml mléka
  • 1 kg malých brambor
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce kopru - nasekaného
  • 100 ml majonézy
  • 2 špetky soli a pepře
  • 1 ks nakrájené cibule

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na plátky, nebo kostky a uvařte je v osolené vodě s mlékem.
  2. Brambory sceďte a dejte do mísy, nechte vychladnout.
  3. Slaninu nakrájejte a nasucho orestujte. Vychladlou slaninu přidejte k bramborám.
  4. Majonézu promíchejte s nasekaným koprem, dijónskou hořčici a majonézou, podle chuti osolte a opepřete.
  5. K bramborám přidejte slaninu, nakrájenou cibuli, nakrájený celer a připravenou majonézu.
  6. Promíchejte a dejte na 20 minut do lednice.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,90g
  • Sacharidy:

    53,10g
    • Cukry:

      16,67g
  • Tuky:

    131,41g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Těstovinový salát

(28 hlasů)
35min
1502 kJ

Salát z červené řepy

(15 hlasů)
1h a 5min
989 kJ

Mrkvový salát

(18 hlasů)
20min
331 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Bramborový salát s dijónskou majonézou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat