Prostreno.cz

Steak na červeném víně

Hovězí steaky s omáčkou z červeného vína.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 753 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks steaků hovězích - každý o hmotnosti 170–200 g
  • 30 g másla
  • 2 ks šalotky - nakrájené najemno
  • 250 ml červeného vína
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce rybízové zavařeniny
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Steaky opepřete.
  2. Rozpalte velkou, silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem a steaky opékejte 2 – 3 minuty bez obracení, pak je mírně osolte, obraťte a stejným způsobem opečte z druhé strany. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  3. Snižte plamen a do pánve přidejte máslo a šalotky.
  4. Po dvou minutách, až cibulka změkne, přilijte červené víno a přidejte tymián.
  5. Do omáčky vmíchejte zavařeninu, hořčici, podle chuti osolte a opepřete, vařte 10 minut.
  6. Do hotové omáčky vložte steaky a vše prohřejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,50g
  • Sacharidy:

    118,80g
    • Cukry:

      79,80g
  • Tuky:

    99,95g
  • Vláknina:

    19,00g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí plátky na česneku

(14 hlasů)
1h a 50min
716 kJ

Plněná hovězí sekaná

(20 hlasů)
1h a 40min
897 kJ

Dušené hovězí s voňavou kari pastou

(14 hlasů)
1h a 20min
306 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

verrca
05.05.2016
heenna
22.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Steak na červeném víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat