Prostreno.cz

Česnekové brambory se smetanou

Česnekové brambory zapečené s ementálem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 540 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 palice česneku
  • 1.5 kg brambor
  • 200 ml smetany
  • 150 g strouhaného ementálu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané
  • Na vymazání
  • 5 - 10 g másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Menší zapékací misku vymažte máslem a česnekem.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na plátky.
  4. Do mísy uložte vrstvu brambor, osolte je, opepřete, posypte je na plátky nakrájeným česnekem a strouhaným sýrem, postup opakujte.
  5. Brambory přelijte smetanou a pečte přibližně 45 - 50 minut.
  6. Před podáváním posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,32g
  • Sacharidy:

    65,00g
    • Cukry:

      2,33g
  • Tuky:

    146,94g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory s vepřovým masem

(8 hlasů)
1h a 20min
388 kJ

Pečené brambory s nivou

(37 hlasů)
1h a 20min
500 kJ

Bramborové suflé

(16 hlasů)
1h a 10min
462 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Česnekové brambory se smetanou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat