Prostreno.cz

Rajčatová, zeleninová polévka s vejci

Italská polévka ze zeleniny s vejci.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 200 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 500 g brambor
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks pórku
  • 500 g rajčat
  • 2 ks mrkve
  • 1.2 l vody
  • 4 ks vajec
  • 2 špetky soli
  • 1 hrst koriandru - nasekaného

Postup přípravy

  1. Nakrájejte oloupané brambory, oloupanou cibuli, oloupaný česnek, očištěný pórek, rajčata a oloupanou mrkev na kousky.
  2. Zeleninu dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu, vařte na mírném ohni doměkka.
  3. Polévku rozmixujte, přiveďte znovu k varu a do polévky vklepněte postupně jedno po druhém vejce, povařte 2 minuty, podle chuti osolte, přidejte nasekaný koriandr a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,77g
  • Sacharidy:

    92,77g
    • Cukry:

      14,73g
  • Tuky:

    29,07g
  • Vláknina:

    13,20g

Aktivita pro spálení: 47 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Houbová polévka

(23 hlasů)
55min
144 kJ

Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

(25 hlasů)
45min
198 kJ

Podzimní polévka s kukuřicí

(22 hlasů)
50min
266 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatová, zeleninová polévka s vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat