Prostreno.cz

Vepřová játra se smaženou cibulí

Česká klasika, na kterou se už možná zapomnělo.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 524 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky a opeče ji na 2 lžících sádla do zlatova.
  2. Očištěná játra nakrájejte na větší kousky.
  3. Na 2 lžících sádle játra opečte, při pečení játra posypte kmínem a kari kořením. Pečení trvá přibližně 10 minut.
  4. K játrům přidejte lístky tymiánu a přilijte koňak.
  5. Podlijte vývarem, přiveďte k varu a duste zvolna 10 – 15 minut, až budou játra hotová, není třeba játra vařit déle, byla by pak tvrdší a tvrdší.
  6. Dochuťte podle potřeby solí a pepřem, vypněte a v omáčce rozmíchejte máslo.
  7. Játra podávejte s cibulkou, můžete přidat lžičku brusinkové zavařeniny.

TIP:

K přípravě můžete použít i telecí játra.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,60g
  • Sacharidy:

    151,30g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    210,35g
  • Vláknina:

    50,00g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí játra s muškátovým vínem

(10 hlasů)
55min
606 kJ

Dušená hovězí játra

(9 hlasů)
1h a 5min
553 kJ

Kuřecí játra na víně

(8 hlasů)
40min
656 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová játra se smaženou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat