Ingredience na
- 200 - 250 g
červeného angreštu
- 150 g
sýra mascarpone
- nebo zakysané smetany
- 1 lžíce
cukru
- 200 ml
vanilkového pudinku
- 80 g
vanilkové chalvy
- Na ozdobu
- 1 hrst
červeného rybízu
- 1 hrst
bílého rybízu
TIP:
Chalvu můžete nahradit drcenými sušenkami. Chalva je jedna z nejstarších cukrovinek vůbec. Oblíbená je v zemích na východ od nás, a to v Turecku, Indii, Pakistánu, Izraeli, Rusku, na Ukrajině, na Kavkazu a dalších. Před válkou se vyráběla a byla běžně k dostání i v Čechách. Tato pochoutka je vyrobená většinou ze sezamového másla tahini a přidává se do ní cukr nebo med. Základní hmota se ochucuje oříšky, semínky, rozinkami nebo i čokoládou. Chalva je velmi výživná, vysoce kalorická, energeticky velmi vydatná.