Proč se chlapi pořád dotýkají rozkroku?

Nedokážou se mnohdy ovládat ani při vystupování na veřejnosti. Muži se dotýkají svého rozkroku pořád. Nejčastěji pak v prostředí, kde jsou přítomny ženy i sokové zároveň. Kupříkladu v posilovnách je toto chování téměř neustálou aktivitou mužů. Prý za to může evoluce.

Existuje několik důvodů, proč se muži neustále dotýkají penisu a varlat a často si je upravují. Samozřejmě při sportu a náročném pohybu je to věc komfortu. Upravují si visící orgány tak, aby byly pohodlně uloženy v upnutém prádle.

Ovšem muži se dotýkají penisu i jindy. Třeba při hovoru s jinými muži. To je instinktivní chování z dob, kdy ještě lidé nenosili oděvy a mužům tak hrozil přímý zásah od soka. Dotekem se muži přesvědčují, že je vše v pořádku, že penisu nehrozí nebezpečí a rukou si ho chrání. Dotek také působí sekreci oxytocinu v mozku, takže snižuje rivalitu mezi muži a je prevencí svárů.

„Musíte si uvědomit, že ruka v těch místech slouží jako pojistka proti kamarádovi, který by vás mohl chtít kopnout, nebo proti dítěti, které vás tam neopatrností bouchne,“ vysvětluje doktorka psychologie Vanessa Van Edwardsová.

Doteky muže skutečně uklidňují. Nemá to nic společného se sexuálním potěšením. Ale výzkumy dokazují, že častý dotek penisu rukou vede k vyloučení oxytocinu – sociálního hormonu – do mozku muže. Ten je pak klidnější a omezí se vliv testosteronu podporující agresivitu a útočnost. A doteky jsou tím častější, čím víc je muž nucen se podřídit společnosti a chovat krotčeji.

Mnozí muži se po doteku rozkroku dotknou nosu. Aniž si to uvědomí. Opět je to starý evoluční instinkt. V dávných dobách se tak pánové ujišťovali, že jejich pachové žlázy produkují dost sekretu a oni jsou cítit tak, aby to přitahovalo partnerky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat