Co se stane, když muž dokola slyší: „Dnes ne, miláčku..."

10.06.2016 | Sex a vztahy

Muži se často scházejí mezi sebou a stěžují si na to, že jejich partnerky chtějí sex příliš málo. Jenže podle kanadských vědců ho ženy žijící v dlouhodobých vztazích chtějí mnohem častěji, než si jejich protějšky myslí. Muži si tak škodí v podstatě sami. Problém je, že partneři neumějí o této věci efektivně mluvit a neumějí si o sex říct.

Muži se v dlouhodobém vztahu začnou většinou bát odmítnutí. Ženy je totiž na počátku vztahu opravu odmítají. Je totiž dokázáno, že na počátku vztahu muži libido ženy přeceňují. Myslí si, že žena je neustále nadržená jako on, takže bývají často ženou odmítáni pro přílišnou náruživost. Když po letech ale ženy vyloženě samy po sexu nejdou, tak se muži raději stáhnou, než by slyšeli zas a znova ono zklamání: „Dnes ne, miláčku.

Ve studii psychologů z Toronta a Ontaria bylo sledováno na několik stovek párů, které spolu žily v průměru šest let a souložily jednou až dvakrát týdně. A výsledek? Ženy chtěly sex mnohem častěji ve srovnání s tím, co uváděli jejich muži jako předpokládané libido partnerky.

Tato studie jako první zkoumá to, jak lidé vnímají sexuální touhu svého partnera v dlouhodobém vztahu. Naše data ukazují, že muži v dlouhodobých vztazích podléhají předsudkům a podceňují partnerčino libido. U čerstvě zamilovaných dvojic ho naopak přeceňují,“ tvrdí doktorka Kristen Marková z University of Toronto.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat