Proč lidé milují orální sex? Tohle je pravda!

Orální sex je v dnešní době skloňovaný ve všech pádech. Je prostě v kurzu, všichni ho milují. Ale proč vlastně? Co se skrývá za těmi slastnými a úžasnými pocity a co na něm všichni tak mají? O výjimečném orgasmu to není!

Kdo kdy „vymyslel“ orální sex? No, je to takhle… Americký odborník na sexualitu Paul Joannides popisuje, že lidská ústa plní od narození dvě základní funkce: poznávací a utěšitelskou.

Podle něj miminka nacházejí mimořádnou útěchu v cucání palečku nebo dudlíku a většinu objektů, které zaujmou jejich pozornost, si malé děti dříve nebo později strčí do úst – ne z hladu, ale z touhy po poznání. Nerv, který u člověka ovládá ústa – pátý kraniální nerv, je v okamžiku porodu tak silně vyvinutý, že se mu někdy říká „mozek novorozence“. A tím to celé začíná…

Potěšení, nebo módní trend?

Jako dospělí se však jen málokdy díváme na orální sex jako na důležitý způsob poznávání a sbírání informací o těle jiného člověka a líbání a dumlání genitálií milované bytosti většinou nepovažujeme zrovna za činnost, jejímž prostřednictvím bychom mohli nalézat útěchu v tom nehostinném světě, který nás obklopuje,“ objasňuje sexpert Paul Joannides a naráží tak na obecný názor, že dnes orální sex představuje jednu z nejoblíbenějších sexuálních praktik vůbec, neboť většině lidí přináší výrazné uspokojení. (Rty a jazyk obsahují velké množství nervových zakončení, o hlubší význam se mnozí nezajímají.)

Tajemství, o kterém se nemluví

Počet žen provozujících tuto formu erotiky stoupá,“ říká jeden z předních českých sexuologů Zlatko Pastor. Důvody jsou tedy jasné. Ten skvělý pocit spojení úst a pokožky člověk zná z dětství, orální laskání je příjemné a navíc za tu mystiku mohou vůně, které hrají v lidské erotice důležitou roli.

Podle Pastora jsou totiž obě pohlaví silně vzrušována vůní genitálu partnera. „Je to dáno zcela odlišnými čichovými stopami mužského a ženského pohlaví. Naopak negativně působí čichové vnímání partnerova konečníku, neboť tam se jedná o analogický pach, který spíše odpuzuje,“ objasňuje sexuolog s tím, že v dřívějších dobách jsme vnímali vůni partnera daleko intenzivněji, kdežto dnešní "člověčina" už není tak cítit.

Eko, bio a to ostatní

Víte, že…

V užším slova smyslu vnímáme orální sex jako dráždění pohlavních orgánů ústy a jazykem. Stimulaci penisu ženskými ústy nazýváme felací (fellare – sát, cucat) či hovoříme o orálně-genitálním styku. Jako cunnilinctus nebo cunnilingus označujeme lízání rodidel ženy, jehož cílem bývá navození sexuálního vzrušení.

Tehdy to byl koktejl několikadenního potu a zbytků všech tělesných exkrementů, které tělo vyprodukovalo. Dnes žijeme spíše v čichovém celibátu a někteří autoři označují rozkvět orální erotiky za jakousi cestu zpět za vůní těla,“ uvádí odborník ve své knize Tajemství ženské sexuality. Ostatně podobně se „návrat k přírodě“ vnímá i co se týče holení pubického ochlupení. Tedy spíš neholení.

Tak trochu zastavení technických pokroků

Vždyť oficiální výsledky britského průzkumu společnosti UK MEDIX prozrazují, že 45 % žen z oslovených 1870 si chloupky neholí. A co víc… Většina mužů - jejich milenců - s tím prý nemá problém! Možná právě tohle vypovídá o nátuře současné společnosti. V některých ohledech to vypadá, že se doopravdy vrací ke kořenům, a to od důvěrně známého orálního sexu s příjemným odéry až po přirozený vzhled v oblasti od pasu dolů. Co bude příště?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat