Sex místo sportu? Ano, i to se počítá!

01.09.2016 | Sex a vztahy

Že je cvičení nezbytné pro uchování fyzického a psychického zdraví, je dnes bez debat. Většina lidí na Západě provozuje zaměstnání, které neposkytuje dostatek pohybu celého těla. A tak je pravidelné cvičení nezbytností. Podle australských vědců ale může část cvičení nahradit aktivní a dostatečně dlouhý sex s partnerem. Ve srovnání s cvičením má ale mnoho výhod díky unikátní kombinaci hormonů, která se při něm vylučuje do těla.

Pokud je člověk pohlavně aktivní a souloží s partnerem denně a navíc dost dlouho, může sex dokonce nahradit kardio cvičení v posilovně. Během aktivní soulože, při níž se oba partneři zapotí, zrychlí se jim srdeční tep, zvýší systolický tlak krve a klesne ten diastolický, tělo dostává potřebnou míru pohybu. Jenže takový sex, spíš přímo sexuální atletika, by měl trvat aspoň půl hodinky. Což netrvá. A navíc jen minimum lidí souloží denně. Takže sex u většiny lidí nemůže cvičení nahradit.

„Když se podíváme na funkci těchto hormonů, kterou by mohly mít, pak můžeme vidět, že přispívají k omezení stresu a samozřejmě endorfiny zvlášť můžou fungovat jako přírodní antidepresiva. Pravidelný sex s partnerem, který je pozitivní, podporuje jejich vzájemné propojení. A opět tu zažíváme účinky oxytocinu neboli hormonu lásky, jak se mu často přezdívá, což může pomoci podpořit lásku a důvěru u lidí,“ vysvětluje doktor Matt Tilley z Curtin University v Perthu další výhody, které má sex ve srovnání se sportem.

Doktor Kevin Netto, odborník na fyzioterapii a pohyb působící na stejné univerzitě, přirovnává aktivní sex ke střídmé formě cvičení.

„Má to téměř stejné blahodárné účinky jako kardio cvičení celého těla, ale zásadní je, aby trval dostatečně dlouho… U většiny lidí není dost dlouhý a není dost často. Všichni by měli cvičit asi půl hodiny až hodinu denně, protože vedeme příliš sedavý životní styl… ale pokud se započítá do toho i sex, je to jen velká výhoda,“ tvrdí Netto.

Stejně jako cvičení ale ještě ve vyšší míře sex v člověku posiluje sebevědomí a pocit spokojenosti se sebou samým.






Celkem 19 komentářů

ovace
11.10.2016
maxiking
09.09.2016
;)
maxiking
07.09.2016
verrca
06.09.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat