Speciální kondom má zvýšit šanci na početí. Jak bude fungovat?

Kondom lidé znají po staletí jako ochranu před nechtěným početím a pohlavními chorobami. Ale kondom Stork (Čáp) funguje naopak. Tedy s ohledem na početí, které mnohonásobně usnadňuje. Dokáže totiž do děložního čípku doručit třikrát více spermií než při souloži bez něj. Pomáhá párům, které mají problémy s početím kvůli nižšímu počtu spermií v ejakulátu muže.

Kondom testovala doktorka Catherine Hoodová z Velké Británie a prokázala, že v osmi z deseti případů doručí zařízení třikrát více spermatu do děložního čípku než při běžné souloži.

Sada Stork obsahuje kondom a speciální zásobník. Muž při souloži ejakuluje do kondomu, jeho obsah je pak přemístěn do aplikační čepičky ve tvaru trychtýře, kterou si žena pomocí aplikátoru zavede až k děložnímu čípku. Sperma tak vyteče do něj a může putovat do dělohy. Aplikační čepičku pak žena po několika hodinách vytáhne pomocí provázku jako u tamponu.

„Nejkrásnější na této technologii je, že je neinvazivní, může ji provést kdokoli doma v soukromí a je mnohem levnější než jiná metoda léčby neplodnosti,“ tvrdí Catherine Hoodová, podle níž tento kondom prokazatelně pomohl s početím u 150 párů diagnostikovaných s mírnou formou neplodnosti.

Společnost, která tuto novinku vyrábí, doporučuje v době před ovulací, během ní a po ní pravidelně souložit. Sex a orgasmus u ženy zvyšuje šanci na početí.

„Výsledky klinického výzkumu jsou významné a prokazují, že Stork dokáže dodat do děložního čípku třikrát více spermií než při běžné souloži,“ uvedl profesor Nick Raine-Fenning z Nottinghamské univerzity.

Kondom Stork ale není laciný. Jeho pořizovací cena na území Spojeného království se pohybuje kolem sta liber – tedy asi tří tisíc korun.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat