Proč ženy milují sex na jednu noc?

24.11.2016 | Sex a vztahy

Většina mužů a žen, která skočí do postele s neznámou osobou po prvním setkání, toho lituje. Ale důvody jsou u obou pohlaví zásadně odlišné. Zatímco ženy se obávají, že na to šly příliš rychle, muži mají strach z toho, že se jim známost z předešlé noci bude ozývat.

Vyplývá to z mezinárodního průzkumu, který provedli norští vědci u dospělých z Brazílie, USA, Kanady a Norska. Podle autorů litují náhodného sexu čtyři z pěti mužů a ještě více žen.

Naprostá většina lidí, i když jsou velmi mladí, zažívá po sexu na jednu noc negativní emoce.

„Není nic nového na tom, že lidé zažívají negativní emoční stavy po sexu. Ale proč? Jak může něco, co začíná tak dobře, skončit s tak negativními emocemi? Sexuální akt sám o sobě posiluje pouto mezi partnery, když se vyloučí správné hormony… ale u náhodného sexu se většinou spouštějí mechanismy ještě většího odloučení,“ vysvětluje profesor Leif Edward Ottesen Kennair z Norské univerzity vědy a techniky.

Muži po takovém sexu nejčastěji chtějí utéct, zatímco ženy se naopak chtějí tulit, proto litují, že spaly s někým, kdo utíká. Odpovídá to evolučním strategiím. Muži jsou rozsévači a nechtějí se starat o mnoho potomků. Proto po náhodném sexu utíkají domů. Zatímco ženy při sexu riskují mnoho – devět měsíců těhotenství a potomka, na něhož budou samy – proto si chtějí muže připoutat a litují sexu s někým, kdo je jako potenciální otec neperspektivní.

A co sex na první schůzce?

Dokonce ani sex na prvním rande neláká tolik lidí, jak byste si mohli myslet. A podle všeho vůbec neplatí, že takovou "náklonnost" očekávají hned při seznámení všichni muži!

On-line seznamka Match.com, která patří k největším na webu, oslovila více než 5500 single mužů a žen a zaměřila se v průzkumu právě na první schůzku a sex.

Navzdory všeobecnému názoru, že muži sex na prvním očekávají a žena v jejich očích klesne, pokud k milování nesvolí, počítá se sexem při první schůzce jen 6 % mužů!

Ovšem – jak autoři průzkumu dodávají – neznamená to, že by je taková „náklonnost“ ze strany žen nepotěšila.

Více než 50 % oslovených (a to mužů i žen) považuje rande za povedené, pokud je ukončeno polibkem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat