9 důvodů, proč si dnes užít pořádně žhavou noc

11.11.2016 | Sex a vztahy

Že je milování skvělé samo o sobě, o tom není nikoho moc třeba přesvědčovat. Ovšem že také prospívá našemu zdraví, to jste možná nevěděli. My vám ukážeme 9 čistě „zdravotních“ důvodů, proč se sexu oddávat tak často, jak to jen bude možné.

Protože když jde o zdraví, tak přeci musíme udělat vše pro to, abychom si ho zachovali co nejdéle. A když jde prevence i takhle příjemně, proč toho nevyužít?

Důvod č. 1: Sex chrání srdce

A to především ta mužská. Americká studie ukázala, že muži mezi 40 a 70 lety, kteří se milovali pravidelně alespoň dvakrát týdně, měli o 40 % snížené riziko srdečních chorob než jejich vrstevníci, kteří neměli sex tak často.

Důvod č. 2: Snižuje riziko rakoviny prostaty

Ještě jednou něco speciálně pro pány. Pravidelná a častá ejakulace podle jednoho z výzkumů snižuje pravděpodobnost, že váš partner onemocní rakovinou prostaty. A ideální počet ejakulací týdně? Podle autorů studie prý pět (ale jak dodávají, počítá se samozřejmě i vyvrcholení při masturbaci).

Důvod č. 3: Milování posiluje imunitu

To dokázalo hned několik různých studií. Při milování se totiž zvyšuje produkce imunoglobulinu A, který pomáhá tělu bojovat s nebezpečnými patogeny. No není to v období začínajících chřipek a nachlazení dobrá zpráva?

Důvod č. 4: Je to skvělá alternativa prášků na spaní

Jen málokterá aktivita navodí tak příjemnou únavu a pomáhá nám usnout jako právě sex. A jak víme, spánek je pro zdraví našeho organismu velmi důležitý. Milování zkrátka můžete použít jako takovou ukolébavku pro dospělé.

Důvod č. 5: Posiluje fyzičku

Tedy ne že by se milování vyrovnalo třeba hodince v posilovně nebo běhání, ale pohyb to je. A kalorie se při něm také spalují. Kromě toho se při něm posilují specifické svaly (například pánevního dna).

Důvod č. 6: Napomáhá hojení

Je to tak. Díky oxytocinu, který se při sexu v našem těle uvolňuje, dochází k podpoře hojení drobných ranek.

Důvod č. 7: Milování omlazuje

Všimli jste si někdy, jak po sexu vaše pleť jakoby září a vypadáte o několik let mladší? Dánská studie potvrdila, že lidé, kteří se pravidelně milovali, působili na své okolí mlaději než jejich vrstevníci, kteří měli sexu málo.

Důvod č. 8: Napomáhá od stresu

Sex dokáže zklidnit a navodit mnohem lepší náladu. Mohou za to hormony (endorfiny a oxytocin), které se při něm vyplavují. Zároveň milování snižuje produkci kortizolu, takzvaného hormonu stresu.

Důvod č. 9: Ulevuje od bolesti hlavy

Je to paradox. Právě bolest hlavy používá spousta žen jako výmluvu, když se chtějí milování vyhnout. Jenže právě sex dokáže od některých typů bolesti hlavy pomoci! Endorfiny, které se nám po sexu vyplaví do těla, totiž mohou působit jako léky na bolest.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat