Pro většinu dnešních mužů je největším strašákem neplodnost

16.08.2017 | Sex a vztahy

Plodnost mužů za poslední čtvrtletí klesla o šedesát procent. Většinu mladých mužů dneška tak děsí nejvíce fakt, že v momentě, kdy se začnou pokoušet s partnerkou otěhotnět, nezdaří se. A přijde na řadu vyšetření plodnosti, které prokáže nedostatek kvalitních spermií v ejakulátu. Ať je příčina mužské plodnosti jakákoli, vždy má negativní vliv na mužství a sebevědomí.

Za pětadvacet let se mezi dvěma generacemi zhoršila kvalita ejakulátu mužů na Západě o šedesát procent. To je drastický pokles znamenající, že populace v západních zemích čelí neplodnosti a vymírání.

K tomu navíc ženy začínají rodit první potomky stále později, což ještě dále zvyšuje riziko neplodnosti obou pohlaví.

U mužů zvláště působí zhoubně na plodnost pesticidy a umělá hnojiva, těžké kovy, exhaláty v ovzduší, látky obsažené v plastových obalech, nezdravý životní styl, kouření, obezita a další.

„Tato data nás dnes upozorňují, abychom se v poslední vteřině vzpamatovali. Pokud nezměníme drasticky svůj životní styl a zátěž chemikálií kolem nás, budoucnost pro nás přestane existovat,“ věří doktor Hagai Levine.

„Je to obrovský problém pro koncept mužnosti a sebevědomí u mužů, protože muži si plodnost spojují s vitalitou, pokud nejsou plodní, nejsou dost zmužnělí a myslí si, že také nejsou dost dobří milenci. Neplodnost decimuje mužskou psychiku,“ tvrdí profesorka Sheena Lewis z Britské andrologické společnosti v rozhovoru pro deník The Mail.

Pomůže tělocvična?

Muži mající potíže s kvalitou spermií by měli povinně naklusat do posilovny, jiné tělocvičny či fitcentra a začít pravidelně alespoň třikrát týdně s intenzivním pohybem. Podle íránských urologů se totiž taková změna životního stylu výrazně a pozitivně odrazí na kvalitě jejich ejakulátu. Nejenže mají spermií více, ale tyto jsou zdravější a rychleji se pohybují v ženských pohlavních cestách.

Podle vědců z íránské Orumíje je ideální běh. Třikrát až pětkrát týdně pětadvacet až pětačtyřicet minut běhu zvýší o pětinu počet spermií v ejakulátu a také rychlost jejich pohybu.

„Cvičení může být jednoduchou, levnou a velmi účinnou metodou zlepšování kvality spermatu u mužů se sedavým životním stylem,“ tvrdí doktor Behzád Hadžízadíh Maleki z Orumijské univerzity.

Pohyblivost spermií se v jeho experimentální studii cvičením zvýšila o dvanáct procent a počet zdravých spermií v ejakulátu o dvaadvacet procent.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat