Kulaté pozadí je pro muže neodolatelné

Muži se dělí na tzv. horňáky a dolňáky. První skupinu přitahuje poprsí ženy, druhou její pozadí. Oba znaky jsou pro muže evolučními signály, že je partnerka velmi plodná.

Během evoluce se v mužském sexuálním vnímání prosadil jeden vztah – pevný a kulatý zadek měly vždy mladší a nejplodnější ženy. A proto je pro ně dodnes tento znak sexuálně vzrušující a neodolatelný.

„Podobně jako postava tvaru přesýpacích hodin naznačuje, že má žena hodně estrogenu a je silně plodná,“ vysvětluje profesor David Buss z University of Texas v Austinu.

Ideální tvar ženské postavy má poměr pasu k bokům 7:10, tedy pokud má žena 63 centimetrů v pase, pak má ideálně 90 centimetrů v bocích.

„Pokud má žena kulatější a pevnější zadek, naznačuje to, že je mladá a bude dobrou kandidátkou (v čase pračlověka) pro zplození dítěte,“ dodává profesor Buss.

Zajímavé ale je, že se muži skutečně dělí ve své většině na horňáky a dolňáky, nikdo netuší, proč tomu tak je. Oba znaky totiž souvisejí s plodností a zdravím ženy. Měly by tedy přitahovat stejně.

„Kulatá prsa se vyvinula v kontextu ženské soutěže o pozornost a oddanost mužů, kteří měli zase sílu a moc ovládat a poskytovat zdroje. Kulaté poprsí je tak projevem dobrých tukových zásob na těle,“ tvrdí antropoložka profesorka Bobbi S. Low z University of Michigan.

Na velikosti (ne)záleží

Spousta žen se kvůli velikosti svého pozadí trápí. Zvláště ty, k nimž byla příroda v těchto partiích štědřejší. Jenže to vypadá, že by měly smutky odhodit!

„Ženy s objemnějším pozadím jsou odolnější vůči chronickým chorobám,“ tvrdí vědci z Oxfordské univerzity.

Majitelky objemného pozadí a boků s útlým pasem mají nižší hladinu nezdravého cholesterolu v krvi. Jejich tělo také produkuje více hormonů, které pomáhají metabolizovat cukry. Tukové zásoby na pozadí a bocích vstřebávají nebezpečné tukové částice z krve a tím pomáhají předcházet chorobám oběhové soustavy.

Tukové zásoby na bocích a zadku (ale je opravdu důležité, aby byl tuk jen tam a nikoli na břiše, hrudi či pažích) skutečně fungují jako ochrana před záněty a diabetem.

„Tuk kolem kyčlí a na pozadí je pro ženu dobrý, ale jakýkoli tuk na břiše jí škodí,“ vysvětluje Konstantinos Manolopoulos z Oxfordské univerzity.

Zdroj: https://news.utexas.edu/2015/03/19/mens-preference-for-certain-body-types-has-evolutionary-roots/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3013263/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat