Chcete být pro protějšek sexy? Pak mu dejte najevo, že se vám líbí

Podle newyorských psychologů se totiž člověk začne druhému mnohem více líbit sexuálně, když mu sám začne projevovat svůj zájem o něj. Naopak vyjadřování nezájmu a nejistota v tom, zda protějšek přitahujeme, výrazně oslabují atraktivitu dotyčného protějšku.

Přitom ve společnosti se šíří mýtus, že nejistota a skrývání svého zájmu jsou sexy. Ve skutečnosti je opak ale pravdou. Experimentální výzkumy dokazují, že mnohem víc nás přitahuje ten, komu se sami líbíme.

Ochrana před nejistotou

Samozřejmě, pokud je pro nás někdo velmi odpudivý, to, že začne tlačit na pilu a projevovat extrémní zájem o nás, z něj sexy Adonise neučiní.

„Lidé se můžou snažit chránit před bolestí z odmítnutí tím, že se distancují od odmítání potenciálních partnerů. Lidé cítí mnohem větší sexuální touhu po někom, pokud jsou si jistí, že ten dotyčný má o ně velký zájem a je jimi přitahován,“ tvrdí doktor Harry Reis z University of Rochester.

Kouzlo přitažlivosti

Když jsou tak k mání dva stejně atraktivní protějšky, ale jeden z nich dává najevo zřetelně svůj zájem, pak je mnohem přitažlivější než druhý z protějšků, který svůj zájem skrývá.

„Sexuální touha může sloužit jako intuitivní indikátor vhodnosti pro vytvoření páru, takže lidé jsou přitahováni více k těm, které sami více přitahují. Naopak tlumení touhy může sloužit jako mechanismus jak se chránit před investováním do vztahu, který nemá smysl,“ míní vedoucí týmu autorů výzkumu profesorka Gurit Birnbaum.

Z výzkumu také vyplývá, jak nebezpečná je nejistota a vyjadřování nezájmu v již zformovaném partnerském vztahu. Je jasné, že pak výrazně oslabuje vzájemnou přitažlivost a svazek dále oslabuje.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat