Horká letní noc? Spěte nazí. Prospějete nejen svému zdraví

Horké letní noci nemusí patřit k příjemným zážitkům. Taky s nimi máte problém? Otevřená okna ani klimatizace nepomáhají? Předně se úplně svlékněte! Uleví se vám, a navíc to prospěje vašemu zdraví. Jak a proč?

Výhody spánku „nahoře i dole bez“ jsou nepopiratelné. Co vás čeká, pokud zahodíte stud i pyžamo?

Kvalitnější spánek

Ruku v ruce s nedostatkem spánku se mohou objevit nejrůznější zdravotní potíže. Ne však pouze délka, ale i kvalita je důležitá. Představte si scénář, kdy vás nikde neškrtí všelijaké šňůrky, guma u kalhot netlačí, neshrnuje se tričko nebo košile. Prostě zdaleka nic vás nerozptyluje. Když nemusíte v průběhu noci řešit tyto problémy, váš spánek je rázem na jiné, vyšší úrovni. Proto se nenechte ničím rušit a zkuste to bez oblečení.

Lepší sexuální život

Je všeobecně známo, že sex je pro naše tělo přínosem. Co ale, když vám to v posteli příliš neklape? Schovejte s partnerem pyžama hluboko do skříně a prožijte noc pouze tak, jak jste byli stvořeni. Pakliže to uděláte, je velmi pravděpodobné, že mezi vámi dojde ke kontaktu, jak se říká „tělo na tělo“. To spustí uvolňování velkého množství oxytocinu. Tento „hormon lásky“ vyvolává chtíč a touhu – ano, i v teple. Věřte, že bez pyžama si užijete mnohem víc zábavy, a taky si budete připadat mnohem přitažlivější!

Regulace kortizolu

Kortizol je hormon, který v lidském těle vzniká v kůře nadledvin. V případě, kdy je ho moc, způsobuje mnoho škod. Jeho nadbytek vede k obezitě a častějším úzkostem. A co s tím má společného vaše oblíbená noční košile? Když jste v noci oblečení, váš organismus se snadněji přehřeje, protože nemůže správně dýchat. Hladina kortizolu tím pádem stoupá. Naopak, jestliže ulehnete obnažení, vaše tělesné ústrojí se efektivněji chladí, čímž se jeho hladina přirozeně snižuje.

Duševní pohoda

Pokud nebudete šťastní, věřte, že se to odrazí i na vašem tělesném zdraví. Jak vás ale to, že budete spát svlečení, udělá šťastnými? Hlavním důvodem je, že je to zkrátka jednodušší. Za prvé nemusíte hledat, v čem budete spát. Tím se zbavíte jednoho problému. Za druhé ušetříte nějaké peníze, protože nebudete muset utrácet za zbytečnosti, jako je právě pyžamo. A do třetice všeho dobrého vám ubyde pár kousků na praní a žehlení. Jedna výhoda za druhou… Dáte si říct?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat