Muži chtějí sex víc než jídlo

Máte doma partnera, který při milování myslí na jídlo, nebo se jím v rámci milostným hrátek rád obklopuje? Vědci tvrdí, že to pravděpodobně nemusí být jeho vina!

To, že láska prochází žaludkem, je všeobecně známá věc. Stejně jako fakt, že milování a jídlo k sobě prostě patří. A teď si představte, co se asi musí odehrávat v mysli hladovějícího muže, jehož libido je od přírody silné? Tipněte si, čemu dá přednost! Bude to sex, nebo potrava? Vědci odhalili odpověď!

Jídlo, nebo sex?

Studie (1), kterou publikoval magazín Nature a na které se podíleli britští a američtí výzkumníci, poodhalila, že sex pro muže není vším. Do místnosti totiž zavřeli skupinku několika pánů a atraktivních dam, přičemž dobrovolníci měli k dispozici pouze čistou vodu. Několik hodin tak hladověli, a aby to měli ještě těžší, vědci jim sem tam nějaké to jídlo ukázali. Zatímco účastnice studie se s odepřeným příjmem potravy vypořádaly poměrně hladce, pro muže to byla zkouška ohněm.

V prvních hodinách si sice se sexy ženami povídali, a došlo samozřejmě i na flirt, ale hlad je prostě hlad. Většina mužů s koketováním přestala ve chvíli, kdy už situace byla neúprosná. Na otázku vědců, co by dotyční dělali, pokud by se jedna z přítomných žen svlékla a nabídla jim sex, většina odpověděla, že v takovém případě by přednost dala jídlu.

Otázka nedostatečné energie

Tato studie pomohla pochopit rozmanitost lidské sexuality, sexuální orientace a priorit v rámci pohlaví. Možná je to ale celé tak, že muži jídlo vnímají jako zdroj energie, kterou potřebují proto, aby vůbec sex mohli mít. Mimochodem, ženy by v podobných nouzových situacích „braly“ spíš nastavenou náruč a vlídné slovo.

Ať už je pravda jakákoli, složení jídelníčku má prokazatelně vliv nejen na celkový zdravotní stav člověka, ale také na jeho sexuální život (2). Nutriční specialisté, mezi které patří i americká expertka na zdraví a detoxikaci Alexandra Jamieson, zastávají názor, že to, jak člověk přemýšlí o jídle, tak se staví k sexu. Tato odbornice hlásá, že pokud jednoduše nemáte pocit, že si vaše tělo zaslouží potěšení (byť ve formě něčeho dobrého), pak se ho nedočkáte, nebo si ho neužijete ani v rovině fyzické.

Zdroj: (1) www.naturalproductsinsider.com/branding-marketing/what-men-want-sex-food-and-sleep, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30255750/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat