Ženy si o milování říkají třikrát méně než muži

Výsledky nové studie odhalily, že ženy žijící v dlouhodobých heterosexuálních vztazích nechávají zahajování sexu na svých drahých polovičkách!

Psychologové z Norské univerzity vědy a technologie zkoumali, jaké faktory ovlivňují četnost pohlavního styku páru. Zajímavým zjištěním je, že ženy, které mají sklon k otevřenějším postojům vůči příležitostným sexuálním vztahům, jsou lepší při oddělování pozitivních, fyzických aspektů sexu od těch emocionálních.

V překladu to znamená, že si sex užívají i přesto, že jejich partner dorazil domů o hodinu později, nebo zapomněl vynést odpadkový koš. Lze tedy říct, že takhle skupina méně řeší „hlouposti“ a energii radši investuje do milostného života. Ukazuje se však, že bez ohledu na osobní nastavení a domácí poměry ženy v něčem zaostávají.

Muž, tvor bujarý

„Tento výzkum kromě jiného potvrzuje také to, že muži myslí na sex častěji než ženy. To je v pořádku, jenže právě něžnější polovičky obvykle vyčkávají na partnerovu aktivitu. Pravda je taková, že oproti mužům zahajují sex až třikrát méně,“ podotýká vyhledávaná sexuoložka z kanadského Toronta Jessica O'Reilly s tím, že podobná situace určitě není pro partnerství příznivá.

Po náročném dni zasloužený relax

„Muži vždy nejsou vždy ochotní iniciovat sex a rozhodně si aspoň občas chtějí užít ten stav, kdy se zbaví odpovědnosti za průběh pohlavního styku,“ podotýká sexpertka, jenž apeluje, že rozhodně není na škodu oprášit si sváděcí techniky a převtělit se do ženy – vampa.

„Řekněte svému partnerovi, aby šel na kolena, nebo se svlékl již v kuchyni. Jasně mu tak ukážete, o co vám jde a po čem toužíte. Určete si místo i průběh milostného setkání a ponechte si ho ve své režii,“ dál radí Jessica O’Reilly, podle které je vhodné budovat sexuální napětí třeba hned ráno. Mnohdy k tomu stačí chlípná esemeska nebo obrázek.

Hlavně hlavu vzhůru!

Za nejdůležitější smyslnou ingredienci však považujte hlavně svoje sebevědomí. Když budete věřit tomu, co děláte, podpoříte vášeň a spontánnost. S nahrbenými zády a vytahaným flanelovým pyžamem moc parády nenaděláte.

Zdroj: https://www.ntnu.edu/kult/units/skf, https://www.ntnu.no/psykologi/evolusjonspsykologi-og-individuelle-forskjeller







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat