Za snížené libido starších žen často může partnerova impotence

30.11.2019 | Sex a vztahy

Impotence vážně poškozuje kvalitu života muže. Znemožňuje mu provozovat pohlavní styk a většinou souvisí s potížemi oběhové soustavy. Zhoubně však nepůsobí jen na psychiku muže, ale také na psychiku a sexuální život partnerky. Ta totiž kvůli poruše erekce přichází často o své libido.

Kámen úrazu je v komunikaci

Platí to hlavně pro vztahy, v nichž partneři nedokážou efektivně komunikovat o svých problémech. Sex při poruše erekce je pro ženu méně uspokojivý. A protože se zároveň dostavuje snížená hladina pohlavních hormonů, žena přichází o chuť na sex.

„Pokud má žena potíže v sexu, může k tomu přispívat zdravotní stav jejího partnera,“ tvrdí autorka výzkumu doktorka Holly Thomasová z University of Pittsburgh.

Za všechno mohou muži?

Její tým prováděl soukromé rozhovory i debatní kroužky se stárnoucími ženami, cílem bylo odhalit, proč přicházejí o libido. Nejčastěji přitom uváděly právě partnerovu poruchu erekce, což autory překvapilo.

„Muži se kvůli tomu někdy přepnou do obranné polohy, viní ženu, jsou naštvaní nebo se stydí. Několik žen popsalo, jak už vzdaly debaty o erekci, raději se také vzdaly vlastních potřeb a tužeb,“ tvrdí doktorka Thomasová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat