Přistiženi dětmi při milování

Jednou zapomenete zavřít dveře ložnice a hned se dostanete do situace, která je pro vás dost nepříjemná. Dítě vidělo vlastní rodiče při sexu! Tak což o to, ono se s tím srovná, ale co vy? Máte připravenou adekvátní odpověď?

Slastné chvilky s partnerem, zvlášť v rodině, kde jsou děti, člověk aby pohledal. Jen zřídka se poštěstí mít na sebe klid. Ale když už k tomu dojde, je to pecka. Necháváte se unést okamžikem a tušíte, že chybí jen pár minut k tomu, aby přišel orgasmus. Jenže na ten bohužel vůbec nedojde. Fakt smůla, když se u postele zjeví dítě v pyžamu a chce společnost/napít/uchlácholit, nebo se dožaduje pozornosti z čisté zvědavosti. Co teď? Jasně, že začnete litovat toho, že ložnice nebyla zamčená, ale pozdě bycha honit.

Tragédie, nebo příležitost k vyjednávání?

Ještě než si posbíráte své oblečení a začnete vymýšlet tisíc obhajob a vysvětlení, zdržte se přehnané a agresivní reakce. Podle psychologů je nejlepší, když se nejprve pokusíte v klidu nadechnout a vydechnout. Afektované chování ničemu nepomůže. Dále nepředpokládejte, že vaše dítě vidělo všechno. Předškolní dítě si není vědomo toho, co se děje. Proto se většina tříletých ratolestí spokojí s tím, že se máma a táta objímali, protože se mají rádi. Tenhle argument vám však neprojde, pokud dítko nastoupilo do školy.

Přístup sexuálně inteligentních rodičů

Nepokoušejte se vymýšlet si něco o opylování květin včelami a dál připodobňovat sex k příkladům ze zvířecí říše. Sexuologové se shodují, že ratolest starší pěti let si zaslouží vědět pravdu – pochopitelně úměrně svému věku. Pokud se hned nedožaduje odpovědí, nechte všechno uzrát do druhého dne. Možná s tím přijde dokonce i samo. Rozhovor s ním zbytečně neprodlužujte, omezte se na jednoduché a věcné věty. Využijte toho, co už dítě o sexu ví.

Zkouška pro všechny. Takhle ji ustojíte!

„Pamatuješ, jak jsme spolu mluvili o tom, jakým způsobem děti přicházejí na svět? Víš, z tohoto důvodu máme na našich dveřích zámek. Omlouvám se, měli jsme ho s tatínkem použít.“ Citlivý přístup je v tomto případě důležitý, neboť se jedná o první zkušenost potomka se sexem.

Vinou toho, co vidělo, může být zmatené, takže je třeba mu nastínit, že milování je normální a běžnou součástí života dospělých lidí. „Všichni tátové a mámy se objímají, hladí a pusinkují. Jedná se o důkaz lásky.“ Během rozhovoru působte klidně a maskujte nervozitu. Dítě ji vycítí, čímž získá dojem, že jde o téma, které je tabu a ostudné. Tak to ale není.

Nevyhýbejte se tématu

S dítětem se o sexu má mluvit, a pokud jste to ještě neudělali, když na svém narozeninovém dortu sfouknulo osmou či devátou svíčku, čekali jste příliš dlouho. V každém případě to berte tak, že mu jdete příkladem. Nedělejte nic, co byste nechtěli, aby v dospělosti opakovalo po vás.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat