Páry s nedostatkem sexu se častěji hádají

Kde chybí sex, tam není o výměny názorů nouze, zní z úst vztahových poradců, terapeutů i koučů. Také jste si všimli, že když se v ložnici dlouho nic neděje, jste psychicky podráždění a náchylnější k nemocem? A přesně tohle bývá příčinou slovních přestřelek!

Uspokojivý milostný život patří mezi důležité aspekty harmonického manželství. Ačkoli by intimní kontakt neměl být jediným pilířem, o který se vztah opírá, pořád je přirozenou lidskou potřebou. Také platí za určitou formu komunikace, zdroj radosti a důkaz důvěry, přičemž udržuje pouto lásky. Důvodů, proč se ho nevzdávat, je tedy nepočítaně. Jenže co když se ze svazku přece jen vytratí? Pak nastupují hádky, domnívají se odborníci. Ale proč?

Hormony souvisejí se vším

Při sexu se děje mnoho fascinujících věcí. Uvolňují se třeba hormony oxytocin, serotonin a dopamin. Tenhle orgasticky namíchaný koktejl dělá člověka odolnějším vůči stresu. Jakmile se vám dostane pod kůži, jste také optimističtější, klidnější, vyrovnanější i empatičtější. Mimochodem, takový blažený pocitový dozvuk může podle amerických vědců přetrvávat až 48 hodin. Naopak chybějící erotika a s tím související nízká hladina šťastných hormonů bývá příčinou podrážděnosti, a nahrává tak častým konfrontacím.

Nech mě, není mi dobře!

Hádat se kvůli chatrnému zdraví? Nic neobvyklého, protože když jednomu není dobře, nebývá na své okolí úplně nejpříjemnější. I když je probíhající nemoc jistou polehčující okolností, i malá výměna názorů může skončit velkým dlouhodobým problémem. Prevence? Tou je v tomto případě opět fyzický projev lásky.

Již mnoho studií potvrdilo, že páry, které ho pravidelně provozují, bývají zdravější a odolnější. Je to proto, že při vyvrcholení se zvyšuje hladina imunoglobulinu A. Ten je přirozenou protilátkou působící proti většině běžných infekcí, do nichž spadá i chřipka, záněty horních cest dýchacích nebo nachlazení. Tedy alespoň podle amerických expertů z Wilkes University, kteří poukazují na to, že erotika ve dvou významně posiluje imunitu, a tím pádem i pohodu ve vztahu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat