Četnost sexu souvisí s pocitem štěstí v partnerském vztahu

Čím více sexu, tím lépe? Ani náhodou! Jedna nová studie odhaluje, jak často musí mít člověk skutečně sex, aby jako pár byli šťastní.

Ve starších příručkách jste se mohli často setkat s míněním, že díky častějšímu sexu budete automaticky šťastnější. Poslední provedená studie teď ale přichází překvapivě s úplně odlišným pohledem.

Čím častější sex, tím nešťastnější páry

Studie (1), která byla uveřejněná v listopadu 2015 jménem „Sociaty for Personality and Social Psychology“, zjistila, že páry, které mají sex v průměru jednou týdně, jsou ty nejšťastnější. Vedoucí studie Amy Muise vysvětluje: „Je sice pravda, že páry mohou být šťastnější, čím častěji budou mít sex. Platí to ale jen do té doby, pokud mají sex méně než jednou týdně. To znamená, že páry, které mají sex častěji než jednou týdně, jsou podle studie často nejšťastnější.“ Dále dodává, že výsledky ukazují, že důležité je především udržovat ve správné míře intimní spojení s partnerem. Ovšem k tomu není každodenní sex vůbec nutný, důležité je jen zachování onoho propojení.

Ideálně jednou týdně

Výsledek studie (1) také zatočil s typickými stereotypy – například, že muži potřebují sex více než ženy, aby byli šťastní, nebo že starší páry se milují jen zřídka. Z výsledku dotazníku se zjistilo, že ve skutečnosti neexistují žádné rozdíly mezi pohlavími, věkem nebo délkou vztahu. Zkrátka sex jednou týdně dokáže udržet ve vztahu štěstí a spokojenost.

Cílem studie ovšem není to, aby lidem řekla, že mají v sexu přidat nebo naopak ubrat na četnosti, ale to, že páry mají společně prodiskutovat, zda jsou jejich sexuální potřeby naplněny (2).

Zdroj: (1) www.spsp.org/news-center/press-release/couples-who-have-sex-weekly-are-happiest, (2) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat