Zajímavá fakta o sexu minulého roku

Minulý rok se nesl hlavně ve znamení pandemie, koronaviru, hygieny a strachu. Z těchto důvodů se tak nějak přehlédlo, co se dělo na poli sexu a vztahů – a pravděpodobně se to odrazí i na chování jednotlivců i párů v letošním roce. Budou se mít lidé víc rádi?

Svět se z reálu přesunul do anonymního a distančního online prostředí. Co to způsobilo s láskou a vztahy? Došlo k zásadním změnám!

Více i méně sexu

Když páry poprvé okusily život v karanténě, zaznamenali vědci dva způsoby chování. Studie zveřejněná v časopise Journal of Sexual Medicine potvrdila, že někteří jedinci mají na sex větší chuť než ti ostatní. Ukázalo se totiž, že stres působí na každého jinak. Jeden začne víc cvičit nebo vařit, ten druhý k uvolnění napětí potřebuje jiné vybití – sex. Jsou však i tací, kteří v době pandemie a její první i druhé vlny zaznamenávají výrazný útlum libida. Co člověk, to jiná reakce.

Čím větší vděk, tím lepší milování

Lidé si v dnešní době přejí „hlavně zdraví“. Pochopitelně, že oprávněně. O to své i svých blízkých se bojí, s čím souvisí i to, že si najednou tak nějak citlivěji váží svých partnerů, jejich přítomnosti a vztahu jako takového. A výsledek? Podle studie zveřejněné v časopise Social Psychological and Personality Science to má jisté výhody. Milenci jsou vnímavější k potřebám svých protějšků, lépe komunikují a jsou vděčnější za společně strávené chvíle. To vede k silnějším a hlubším milostným prožitkům, což se dá považovat za vedlejší a pozitivní dopad celosvětové pandemie.

Mluvení o sexu je důležitější než kdy dříve

Jelikož se úzkost, stres a deprese z okolního dění odráží na kvalitě milostného života, stoupá počet lidí se sexuálními dysfunkcemi – a pacientů užívajících antidepresiva. Studie zveřejněná v časopise Communication Research však potvrdila, že komunikace o sexu je v tomto směru nesmírně užitečná. V překladu řečeno, když se svým partnerem o svých pocitech mluvíte, snižují se negativní účinky deprese i bez návštěvy odborníků. Opět se tedy potvrzuje, že cokoli v sobě dusíte, vás sužuje zaživa. Sexuální komunikace je, byla a bude klíčem k dobrému sexu i partnerské spokojenosti, tak na ní i v roce 2021 myslete!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat