Sexuální neslučitelnost je postrachem každého páru

Rozumíte si po všech stránkách, ale v posteli to hapruje. I když je partner skvělý parťák a kamarád, při milování pochybujete o tom, jestli s ním dokážete vyjít. Zvládnete to? Tyhle skutečnosti rozhodují o vašem osudu!

Když potkáte někoho, kdo vás přitahuje, je to pochopitelně výhra. Jenže ona pověstná chemie může vyprchat za pár dní či týdnů. Úplně s přehledem vás touha a chvění motýlích křídel v břiše ze dne na den opustí a vy zjistíte, že jste sexuálně nekompatibilní. Podle čeho?

Pro každého z vás sex znamená něco jiného

On by se mohl milovat pořád, vy sex zase tak moc nepotřebujete. Nebo obráceně. V takovém případě můžete nějakým způsobem pociťovat tlak nebo nedostatek uspokojení. Co s tím? Nejlepší způsob, jak obejít tento konkrétní problém sexuální neslučitelnosti, je komunikace. Aktivnější partner by se měl přizpůsobit tomu pasivnějšímu. Je třeba nalézt kompromis, jinak se se utrápíte, a co hůř, k sexu budete pociťovat odpor. To stejné platí i o biorytmech a upřednostňování různých denních dob na milování.

Podle hormonálních cyklů obou pohlaví vědci určili, že ženy touží po milování spíš večer, kdežto pánové ráno. Bez domluvy či poctivému střídání sexuálních „turnusů“ si tak nevyhovíte. Dohodněte se, že se jednou pomilujete ráno, podruhé večer.

Aktivity, které partner požaduje, se vám hnusí

Anální sex, výměna partnerů, sledování tvrdého porna. Nic vám to neříká, protože jste romantická duše. Jenže protějšek podobné praktiky vyžaduje a trvá na nich. Zdá se, že je z naprosto jiného těsta než vy. Upřímně? Nikdo by se nikdy neměl cítit pod tlakem, pokud jde o nové intimní zkušenosti a postupy. To však neznamená, že se nedá dosáhnout toho, abyste oba byli spokojení.

Například, pokud partner chce zkusit sex ve třech, navrhněte, že si zahrajete na dva cizí jedince, kteří se teprve poznali. Vy jste imaginárně vdaná za jiného – a váš manžel se jako právě sprchuje. Tak honem, než se vrátí do pokoje, máte jen vymezený čas! V případě, že partner na takovou kamufláž nepřistoupí, začne váš milostný život umírat.

Už nemáte chuť smlouvat

Již ho nemilujete, nevyhledáváte jeho společnost a co víc, partnerova přítomnost a dotyky z jeho strany se vám hnusí. To je začátek konce. Frustrace do sexu nepatří. Samozřejmě, že lidské tělo postupem času prochází změnami, ale jakmile partnera začnete nesnášet jako osobnost a milence současně, je moudré popřemýšlet o rozchodu. Pilulka na přivolání lásky, úcty a fyzické přitažlivost neexistuje. Zatím nevíte, jak na tom vy dva v posteli vlastně jste? Proveďte malý pokus.

Jak lépe pochopit situaci?

Sepište, co právě teď v posteli prožíváte, co už máte za sebou, jaké praktiky jste jako pár zkusili a kdo je navrhl jako první. Zároveň se zamyslete, jak často se milujete, jaké praktiky se vám i partnerovi líbí a kdo z vás dvou je aktivnější. Odpovědi vám ukážou, na čem je moudré zapracovat, v čem máte mezery i výhody. Lépe pochopíte, zda máte ve svém snažení přidat, nebo naopak ubrat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat