Zvyšte jednoduše chuť na sex

Romantický film, večeře s láskou připravená od drahé polovičky, svíčky zapálené po celém pokoji, chybí už jen… sex. Chuť na sex je ale někde na bodě mrazu, a tak jdete raději spát s trochu vyčítavým pocitem, že s vámi není něco v pořádku.

Zažili jste to již někdy? Nevěšte hlavu, podobnou zkušenost ze života nosí v hlavě prakticky každý, jen se o ní moc nahlas nemluví.
Snažte se zachovat si pozitivní myšlení a spíš se zamyslete, čím to mohlo být způsobené. Nemůže za to třeba stres?

Stresové situace

Stresové situace zažíváme všichni, a ty malinké skoro každý den, ráno uklouzneme na ledu, zapomeneme si doma telefon, zapomeneme poslat e-mail nebo jsme hladoví a nestíháme se najíst atd atd… To samozřejmě všichni ustojíme, jsou to maličkosti. Ale co dělat, když zažívám velký stres, třeba ze zkoušky do školy, ze státnic, máme před sebou důležitý úkol v práci, máme rozbité auto, což některé z nás dokáže velice omezovat, nebo třeba obavy z pandemie, nemocný člen domácnosti…
To vše už je potom jiný příběh a chronický stres s námi dokáže opravdu zatočit.

Jak to, že dlouhodobý stres snižuje chuť na sex?

Dlouhodobý stres nás udržuje v pozoru a napětí, takže jsme odhodlaní dokončit všechny důležité deadliny a připravit se na pracovní či školní povinnosti. V této konstelaci však často nebývá pomyšlení na sexuální aktivity, které si užíváme raději, když jsme odpočatí. I když spousta lidí dokáže sexem tak trochu balancovat pracovní nasazení, mnoho lidí spíše ve stresu nenachází klíč k libidu a chuť na sex už nezbývá. Co s tím?

Pokuste se vyřešit stresující situace. Chuť na sex se vrátí.


Nebojte se, nejste nemocní, pouze se vaše tělo v současné době pere s něčím, co považuje za důležitější než sexuální hrátky. Dalším důvodem může být zvýšená hladina kortizolu, která vede ke snížení testosteronu a tím pádem se to může projevit na libidu. Také přísné diety mohou negativně ovlivnit naši chuť na sex, je proto určitě lepší hubnout pomalu. Obezita spolu s nadváhou jsou velký problém dnešní doby, a pokud budeme hovořit o nadváze ve vztahu se sexuální aktivitou, není to žádná sláva. Obézní lidé velice často trpí i sexuálními dysfunkcemi.

Pokud trpíte sníženým libidem

Zamyslete se nad svým životním stylem a nad tím, čím by to mohlo být způsobené. Ocitáte se často ve stresových situacích? Dodržujete přísné diety? Jíte nutričně bohatá jídla? A co takhle spánek, toho by měl být také dostatek a nebo sportovní aktivita, nemáte jí třeba příliš?






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat