Sex po císařském řezu má svá pravidla

Pokud za sebou máte císařský řez a zotavujete se, je milování tím posledním, na co myslíte. Jenže on ten den, kdy se vaše touhy znovu probudí, přijde. I tak však tělo může stávkovat. Víte, co všechno mu dopřát, aby se váš milostný život obnovil?

Někteří lidé si myslí, že když se dítě nedostalo na svět přirozenou cestou, tak je velmi snadné vrátit se k sexuálnímu životu, protože vaginální oblast neutrpěla žádné šrámy a tudíž se jedná „jen“ o jizvu na břiše. Ta přece sexu nebrání! Nenechte se mýlit. Šestinedělí, kdy se uzavírá děložní čípek, platí pro všechny, stejně jako doba rekonvalescence.  

Ještě se necítím ve své kůži

V první řadě je nutné brát ohled na vaginální krvácení. Jelikož se děloha stahuje zpět na normální velikost, jedná se o normální jev u každé novopečené maminky. Statistiky pak uvádějí, že obě skupiny žen, tedy ty po sekci i přirozeném porodu, mívají v prvních třech měsících po narození miminka potíže v ložnici.

Kdy už „to“ přijde?

Pokud jde o návrat k sexuální aktivitě po císařském řezu, neexistuje žádná nejvhodnější doba, ideální načasování a podobně. Doporučuje se však vyčkat aspoň čtyři až šest týdnů a v každém případě absolvovat prohlídku u gynekologa, který potvrdí, že je vše v pořádku. Fyzické zotavení je totiž pro vaginální i císařský porod shodné, liší se jen jizvou.

Jizva po sekci se sice obvykle zahojí do šesti týdnů, nicméně některé ženy se běžně setkávají s tím, že „památka“ na porod pne, je necitlivá či naopak bolí. Pokud to není doprovázeno horečkou, výtokem či krvácením, nic se neděje. Jen je třeba vyzkoušet milostné polohy, které jsou příjemné a nevyvíjejí tlak na břicho.

Experimenty nechte na později

Vhodný je kupříkladu misionář (vy na zádech) a jeho pohodlné variace. Na pohyb nenáročná bývá i pozice lžiček, kdy jsou oba partneři na boku v řadě za sebou. Veledůležitá je však i předehra, bez které na žádnou z pozic nedojde.

Zklidňující masáž, přítmí, vhodné vůně, hudba a nejen fyzické, ale především mentální „nakopnutí“ je pro libido zásadní. Pakliže i tak milování bolí, nepokračujte, dopřejte si čas navíc, posilujte pánevní dno a také se se svým lékařem poraďte o vhodné antikoncepci.

Obrňte se trpělivostí

Až na první milování dojde, nečekejte, že bude stejné jako kdysi. Často je doprovázené nedostatečnou vaginální lubrikací, snížením citlivosti kolem klitorisu nebo neschopností dosáhnout orgasmu. Neděste se, dál provádějte pánevní cviky (obstarejte si vaginální činky, které správně lokalizují ochablou oblast), zvýšíte tonus svěrače močového měchýře, pomůžete děloze se stahováním a vycvičíte své poševní svaly tak, že se vám příjemný a uspokojivý sex i vyvrcholení vrátí v té nejlepší formě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat