Chuť si zařádit ovlivňuje roční období

Že to příroda uměla zařídit i v tomto směru, nás asi nemůže překvapit. Tak nějak sami tušíme, kdy je na sex příznivější období, a kdy naopak. Naše chutě se mění i podle ročních období.

Když se zamyslíte, kdy je pro vás sex nejpřirozenější, jistě většina odpoví, že v létě. A máte pravdu. Skutečně je letní sex ten nejoblíbenější. Odhalená kůže umí probudit naše smysly a nevadí nám ani horko, ani pot. (Někdy právě ten je největší afrodiziakum). A asi proto se tolik dětí rodí právě na jaře. Ale i v dalších obdobích roku se dá z mála vytěžit hodně.

Na podzim s chutí vína

Podzim je období, kdy, pokud vůbec, máme chuť na sex nejmenší. Vracíme se z dovolených a jsme unavení a nervózní z těch tisíců věcí, které na nás čekají – zpátky do práce, zpátky do školy, všechny povinnosti, termíny, platby…. Běžná rutina nás deprimuje. A k tomu se přidají ještě krátící se dny, takže nedostatek světlých hodin denně v nás sexuální apetit doslova zabíjí. Nakonec je to vlastně to roční období, kdy se jisté zvířecí druhy ukládají k zimnímu spánku, a i my jsme biologicky předurčení ke klidnější fázi.

Chtěli byste zvýšit svoje šance? Je to také čas sklizně, tak vyzkoušejte sílu červeného vína! Studie ukazují, že dokáže stimulovat naše sexuální chutě, a to nejen díky lehkému omámení, ale protože díky vínu jsou naše genitálie mnohem více prokrvené.

Zimní flirt na ledě

Věděli jste, že zima je perfektní na flirtování? Několik studií potvrdilo, že mezi polovinou listopadu a koncem prosince je aktivita pravého čelního laloku, která má na starosti nepříjemné pocity jako strach a hněv, snížená, zatímco levý čelní lalok, který se stará o vyhledávání zábavy, zase zesiluje. Takže zase máme více chuti na sex, bezstarostnost a randění.

Kromě toho je to čas Vánoc – toužíme po společnosti, máme více času, jezdíme zase na dovolenou. Takže si chceme užívat i v posteli. A to je základní kámen pro jaro.

Jarní zábava a delší dny

Na jaře se probouzí příroda ze zimního spánku. Není tedy náhoda, že i u lidí se od dubna zvyšuje hladina dopaminu, který snižuje stres. A navíc příroda zase prodlužuje dny, což přispívá k naší dobré náladě. Základy, které jsme položili v zimě, na jaře najdou úrodnou půdu. Jaro je období zamilovanosti a přibývajícími teplotami odkládáme více oblečení a probouzíme větší a větší chuť.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat