Smysl sténání a výkřiků při sexu

„Áááách, óoooch, ještě! A přitlač! To je ono!“ Tichý sex nutně nemusí být nudný sex, ale obvykle si všichni přejí, aby jim milenec dával zpětnou vazbu ve formě vzdechů a sténání, protože klid v posteli je podezřelý. Stejně jako přehnané výkřiky. Můžete za ně dostat pokutu, a kdy ženy vzdychají nejčastěji?

Lidé křičí. Pořád. Na sebe, na děti, na zvířata, v rámci psychoterapie i mezi stromy. Mnoho lidí křik spojuje s bolestí a problémy, tak kde se vlastně vzalo, že milenci vydávají podobné zvuky při sexuálním potěšení?

Sladké sténání rozkoše

Leckdo říká, že se skrz vzdechy a sténání lépe vyjadřují emoce, ať jsou jakékoli – příjemné i nepříjemné. Však taky podle vědců z Oxfordu je sténání „dlouhý, tichý zvuk vydávaný osobou vyjádřením fyzického nebo duševní utrpení, ale také sexuálního potěšení“. Ten, kdo hlasitě křičí, je tedy nutně zraněný, vystrašený či sexuálně nadšený. No budiž. Jedno se vzdechům upřít nedá. Uklidňují toho, kdo za nimi stojí!

Herecké výkony versus maximální uspokojení

Když milenec dělá něco, co je vám příjemné, a vy ho odměníte sténáním, ví, že má pokračovat a jeho sebevědomí narůstá. I tohle však má svoje hranice. Pokud řvete, jako když vás na nože bere, jsou vzdechy s největší pravděpodobností hrané, což muže naopak odpuzuje.

„Jednou jsem spal se ženou, které jsem se skoro ani nedotknul, a ona už ječela tak hlasitě, že na mne přišli zazvonit sousedi s dotazem, zda se něco neděje,“ svěřuje se dvaačtyřicetiletý Kamil, který si s herečkami moc nerozumí. „Nemám rád, když někdo něco filmuje. Něco předstíráš v posteli? Pak předstíráš celý vztah,“ krčí rameny. Upřímnost skrz sténání je tedy pro zvyšování rozkoše zásadní. Nemá cenu ječet jako Viktorka u splavu, i když to mnohé ženy považují za nástroj manipulace.

Kopulační vokalizace

Duo Gayle Brewer a Colin Hendrie ve své studii o tom, proč ženy vydávají zvuky během sexu, zjistilo, že 66 procent milenek sténá jen proto, aby urychlilo orgasmus svého partnera. Studie také ukazuje, že ženy vzdychají, kdykoli se během sexu nudí, jsou unavené nebo se necítí pohodlně. A to jen proto, aby se muž co nejrychleji vzrušil a dospěl k vyvrcholení. A jestli to zabírá?

V případě důvěryhodných vzdechů ano. Upřímná a smyslná kopulační vokalizace skutečně mužům pomáhá při nástupu vzrušení. Považují ji za důkaz svých schopností a mileneckého umu, i když v případě velmi hlučných projevů za ni mohou dostat i pokutu. Pokud se totiž jedná o prokazatelné rušení nočního klidu, nepřiměřený a omezující hluk, pak se hlasitý sex může projednávat jako přestupek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat