Chytré telefony vytlačují z postele sex

Mladí sexují stále méně. Počet sexuálně neaktivních lidí neustále přibývá. A velkou měrou se na tom podílejí sociální média, videohry a streamování.

Možná je těžké tomu uvěřit, ale je to smutná realita: muži mají sexu stále méně. Podle jedné studie může za pokles sexuální aktivity hraní videoher, sociální média, ale také streamovací služby.

Mladí sex nechtějí

Jen v roce 2019 přiznal jeden ze tří mužů mezi 18 a 24 lety, že během celého roku neměli žádnou sexuální aktivitu. Podobné to je u mužů a žen ve věku od 25 do 34 let. Také oni potvrdili úbytek sexuální aktivity. Tyhle poznatky zveřejnila ve své studii americká lékařská asociace JAMA Network Open.

Netflix lepší než sex

Klesající počet je důsledkem kromě mnoha dalších menších faktorů především nových forem zábavy jako jsou videohry, sociální média a streamovací služby jako Netflix. Existuje celá řada věcí, které člověk může večer dělat ať už sám nebo s někým – bohužel k sexu se tak většina mladých uklání až v poslední řadě.

Čím více peněz, tím méně sexu

Takové výsledky vyplynuly z několika anket, které probíhaly mezi více než 10 000 amerických obyvatel ve věku 18 až 44 let v období let 2000 až 2018. Tak například mezi roky 2000 a 2002 žádnou sexuální aktivitu přiznalo jen 9,5 procenta dotázaných, po dalším digitálním rozvoji to bylo v letech 2016 až 2018 dokonce 16,6 procenta. Ze studie ale také vyplynulo, že sexuálně aktivnější jsou studenti a nezaměstnaní. Čím vyšší příjem účastník v anketě přiznal, tím nižší byl počet jeho sexuálních aktivit. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat