Intimní hovory jsou ženám stále nepříjemné

Mít se v posteli jako královna a užívat si mužskou pozornost, něhu a péči? To každá žena nezvládne. Nebo aspoň ne do takové míry, aby svého milence směrovala k lepším výkonům, hlubšímu porozumění a změnám v chování. Proč jsou hovory o sexu stále tabu?

Ženy jakožto ředitelky společností, manažerky i matky bilancující mezi prací a péčí o rodinu čelí různým výzvám a jsou zvyklé na ledacos. Obvykle s přehledem zastávají několik funkcí najednou. Člověk by až řekl, že při tom hektickém životním tempu si rázné dámy umějí říct o to, co se jim líbí ve chvílích, které mají jen samy pro sebe a pro partnera. Smutnou zprávou je, že tomu tak ještě stále není.

Při sexu někdy i trpím!

V rámci britského projektu s názvem Pleasure Positivity se 2000 žen žijících ve Velké Británii svěřilo se svými pocity při sexu. Celkově vzato pouze 42 procent respondentek uvedlo, že se po milování s partnerem cítí spokojeně. Ups, tak málo?

Na milování podle anekty nejčastěji dochází dvakrát týdně, pouze 20 procent zúčastněných dam má orgasmus při penetračním sexu a stejný počet (20 procent) míní, že komunikace s protějškem – na téma intimních potřeb a vyvrcholení, je nepříjemná. Pro část z nich dokonce nějaký ten požadavek (kupříkladu přání o orgastický přídavek) představuje trauma.

Nevidím, neslyším, nemluvím

„Tento výzkum nám umožnil získat přehled o tom, jak ženy i páry komunikují o sexu, a výsledky ukazují na mnoho problémů, které je třeba řešit,“ uvedla vedoucí výzkumu Laura Whittaker s tím, že mnoho žen si svoji nespokojenost s intimním životem nechává pro sebe, respektive ji v sobě dusí. Na vině je stydlivost, ale i nízké sexuální sebevědomí.

Přitom pro transformaci sexuálního života stačí s partnerem spolupracovat, poznávat své tělo, zkoušet různé techniky a popřípadě i zařadit používání erotických hraček. Muži nejsou jasnovidci, nečtou ženské myšlenky jako Mel Gibson ve filmu Po čem ženy touží (2000). Potřebují vědět, co dělat, kam sáhnout, kde a jak přitlačit. Zpětná vazba je pro ně nesmírně důležitá.

Na co se soustředíte, to posiluje

Patříte-li k těm, pro koho je komunikace o sexu jako procházka peklem, zkuste pár tipů od terapeutů. Ti doporučují si každý den stoupnout před zrcadlo, podívat se na sebe a opakovat pár vět tohoto typu: „Na své sexuální potřeby mám právo jako každý jiný. Zasloužím si prožívat sex tak, jak se mi líbí. Při milování můžu být sama sebou a každá změna mě posune k uspokojení. To, že se zajímám o své pocity a emoce, není známkou slabosti. Mohu a chci být šťastná.“







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat