Nastala novodobá pandemie sexuálního půstu

Kratochvíle, která lidstvo láká odjakživa? Milování! Prý patří mezi přirozené lidské potřeby, bez nichž málokdo dokáže žít. Tak přesně tohle už neplatí. Sexu je čím dál méně a co víc, přestávají se stírat rozdíly mezi mladšími a staršími. Jedná se snad o novodobou pandemii sexuálního půstu?

Kdeže dávné časy jsou? Když si čtyřicátník nebo padesátník vybaví, jak ho před dvaceti lety bavil sex, zčervená. Má totiž na co vzpomínat. První lásky, objímání, ukrývání se před rodiči, poznávání a odtajňování tajemství rozkoše, to bylo něco! Dnes už si mladí o něčem takovém mohou nechat jen zdát. Ovšem ani u starších ročníků sex není na prvním místě!

Všechno hezky online

Indianská univerzita v americkém Bloomingtonu tvrdí, že jeden ze tří mladých mužů i žen ve věku 18 až 24 let nehlásí žádnou sexuální aktivitu. Sedí snad náctiletí a dvacátníci jen u počítače? Vypadá to tak. Vědci totiž vysvětlují, že sexuální aktivitě zdatně sekundují nejen změny v sexuálních normách a rušnost moderního života, ale hlavně pestrá nabídka online zábavy. Nicméně situace je ještě horší.

Debby Herbenick, americká autorka, vědecká pracovnice a sexuální vychovatelka, která se zaměřila na sexuální návyky a aktivitu u 5 000 partnerských dvojic ve věkovém rozmezí 18 až 44 let, zjistila něco podobného. Sexuální nečinnost se oproti minulým rokům zvýšila z 19 na 31 procent.

Negativní vliv na libido

Jelikož data pocházejí ještě z dob před pandemií, lze očekávat, že v současnosti je sexu zase ještě o něco méně, neboť dle dřívějších anket a průzkumů jsou sexuálně neaktivní hlavě osoby bez zaměstnání, nebo ty, které pracují na částečný úvazek (dělají si starosti se zajištěním rodiny a stres tlumí jejich libido).

„Pandemie vše skutečně ještě zhoršuje,“ nechala se slyšet Debby Herbenick s tím, že očekává další výrazný nárůst rozpadu vztahů, neboť pokles sexuální frekvence ovlivňuje blaho partnerských dvojic a kvalitu života lidí, kromě těch, kteří se hlásí k asexuálům (ti sice mohou pocítit sexuální touhu, ale nemají potřebu pohlavní styk uskutečnit).

Rozvoj osobnosti v ohrožení

Co se týče náctiletých lidí a mladších ročníků, tak nižší potřeba sexu a nezájem o něj představuje vzdání se všech těch krásných věcí okolo lásky. „Romantické a sexuální zážitky jsou pro většinu lidí v určitém období jejich života důležité. Sexuální aktivita souvisí s fyzickým zdravím, ale také s plozením, sexuálním potěšením, požitkem a intimním spojením. Lidé mají sex, aby měli blíž k ostatním, vyjadřovali jim lásku, cítili se méně osamoceně a uvolňovali stres. O to všechno novodobí závisláci na internetu přicházejí,“ dodala výše uvedená výzkumnice.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat