Sexuální přešlapy ubíjející milostný život

Důvodů, proč vám to v posteli neklape, může být hned několik. Možná, že je na vině způsob, jakým k sexu přistupujete. Neděláte náhodou některou z častých párových chyb, která vám i partnerovi může zasadit hluboké rány?

Spokojenost v sexu. Tak o té si mnozí milenci mohou nechat jen zdát. Z průzkumu portálu Healthista, kterého se zúčastnilo 1 300 respondentů ve věku 25 až 55 let, vzešlo, že téměř polovina lidí v posteli není šťastná. Jenže některé věci si jedinci žijící v páru způsobují sami. Které sexuální přešlapy v ložnici patří k těm nejčastějším? 

Chyba č. 1: Ticho po pěšině

Nikdo neříká, že se každý den musíte bavit o sexu, nicméně kvalitní komunikace hraje mezi sexuálními partnery významnou roli. Experti o ní říkají, že plní funkci sexuální hygieny. Pro mnoho párů je však sdílení fantazií, potřeb, obav a přání problémem, protože se stydí. Máte-li to ve vašem partnerství nastavené stejně, jednou za čas si s protějškem zahrajte malou hru. Ať každý z vás na kus papíru napíše, co cítí, zda mu milostný život vyhovuje, popřípadě co by na něm změnil a jak. Pak si listy vyměňte a dohodněte se, že najdete společnou řeč k úpravě a spokojenosti vás obou.

Chyba č. 2: Žádná snaha

Nehynoucí, spalující a věčná. Vášeň je cokoli, jenom ne nesmrtelná! Vyžaduje stejnou péči jako vlasy nebo nehty. Musí se jí věnovat pozornost, neboť podle odborníků spontánní, pověstná sexuální chemie mezi partnery netrvá déle než 12 měsíců od seznámení. Po uplynutí této doby vášeň vyžaduje přikrmování, překvapování, změny v místech, časech, technikách i polohách – byť malé. Každé sebemenší vybočení ze stereotypu, kupříkladu jinačí zahájení předehry, se počítá.

Chyba č. 3: Honba za orgasmem

Ano, vyvrcholení je nesmírně příjemné, a navíc má léčivé účinky (snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu v těle a navozuje relaxaci), není však alfou a omegou sexu. Milování bez něj rozhodně nemusí být špatné, a co se týče uspokojivých prožitků, tak cesta je cíl. Není hlavním motivem mít šest orgasmů za sebou, ale užít si stimulaci, péči a přítomný okamžik. Pakliže má partner nebo vy „počítací syndrom“ (zaznamenávání počtu vyvrcholení), honíte se za výkonem, ale podstata milování vám uniká.

Chyba č. 4: Vyhýbání se lékařům

Doporučuje se mít jednou ročně rutinní lékařskou prohlídku, která může včas odhalit, že něco není v pořádku. Máte stálého partnera a říkáte o něm, že je vám věrný? V pořádku, ale pokud jste sexuálně aktivní, hrozí vám i víc než nákaza pohlavně přenosnou chorobou. Rakovinou děložního čípku ročně onemocní 480 000 žen, přičemž polovina z nich umírá. Karcinom prostaty taky není žádná legrace. Ve skutečnosti se počet úmrtí na nádor tohoto typu nedaří snižovat. Lékaře tak berte jako svoje spojence, ne nepřátele.

Chyba 5: Ignorování bolesti

Krvácení, šrámy a bolest při překonávání limitů svého těla (třeba u fistingu – zasouvání pěsti do pochvy nebo konečníku) nejsou běžnou praxí. Není dobré reakce těla, které hlásí, že mu daná praktika nevyhovuje, ignorovat. Proč? Zacházení za hranice pohodlí patří k sexuálním přešlapům, bolest jako taková do milostného života nepatří. Bez ohledu na to, co se říká o masochistech. Ti bolest přijímají v rámci sexuálního vzrušení – navíc do určité míry, před zubařem nebo urologem se jim nohy klepou stejně jako ostatním.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat