Uspokojení v posteli jde ruku v ruce s fyzickou kondicí

Kardio trénink udržuje fyzickou kondici. Tedy nejen to. Ovlivňuje úroveň spokojenosti při sexu a rozhoduje o kvalitě orgasmu!

Chůze, běh, plavání, jízda na rotopedu či třeba skupinové fitness. Aerobní neboli fyzická aktivita má blahodárné účinky na krev – zmnožuje krevní plazmu, usnadňuje přenos kyslíku ke svalům, snižuje tuk v krvi i hladinu cholesterolu. Její prospěšnost však sahá ještě dál, konkrétně do postele.

Sexuální dysfunkce je u dospělých jedinců poměrně běžná. Nějaký ten problém v ložnici postihuje 40 až 50 % žen i mužů, riziko přitom stoupá s přibývajícím věkem. Potíže s dosahováním orgasmu či třeba erekcí však méně řeší ti, kdo sportují. Tak to aspoň vyplývá ze studie publikované v odborném časopise The Journal of Sexual Medicine.

Ve zdravém těle zdravý milenec

Vědci z Kalifornské univerzity si dali za cíl zjistit, jestli zvýšená úroveň cvičení chrání před sexuální dysfunkcí. Přesněji řečeno, zkoumali kardiovaskulární aktivity, jako je plavání, jízda na kole a běh a jejich vliv na erektilní funkce u mužů a uspokojení a vzrušení u žen. Použili k tomu data z mezinárodního online průzkumu, kterého se zúčastnilo 3 906 mužů a 2 264 žen. Všichni patřili k aktivním cyklistům, běžcům či plavcům.

Silnější i delší vyvrcholení

Účastníci poskytli podrobné informace o čase, který strávili prováděním těchto činností, průměrnou rychlost a vzdálenost a také počet aktivních dní v týdnu. Následně se svěřili i se svojí sexuální činností. Výsledky pak ukázaly pozitivní vliv fyzické aktivity u mužů i žen na kvalitu sexuálního života.

Například pánové, kteří jezdí na kole přibližně 10 hodin týdně, vykazovali menší potíže s erekcí, a to o celých 22 %. Celkově v posteli byli spokojenější. Pohybově aktivní dámy zase hlásily větší spokojenost s orgasmy a minimální potíže se vzrušením. Tato zjištění mají různá vysvětlení.

Proč jsou na tom sportovci lépe?

Lepší prokrvení penisu a klitorisu, větší síla pánevního svalstva nebo skutečnost, že fyzická aktivita je spojena s prevencí kardiovaskulárních onemocnění, tedy cukrovky, hypertenze a obezity, je jedním z nich. Zmíněné zdravotní stavy jsou totiž spojeny se zvýšeným rizikem sexuálních dysfunkcí.

„Je nutné sedavou populaci podpořit v tom, aby se začala hýbat. Je to důležité pro její sexuální fungování,“ uvedli akademici s tím, že pohybu nikdy není dost. Nemáte na něj čas? Tak se snažte aspoň při samotném pohlavním styku. Vyhledávejte fyzicky náročnější polohy a pořádně se zapoťte. Lepší něco než nic.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat