Sólo hrátky na tělo působí doslova blahodárně

Jak se pozná člověk, který nemasturbuje, od toho, jemuž prstoklady ani erotické pomůcky používané o samotě nejsou cizí? Je víc v pohodě a na první pohled září. Sólo hrátky totiž na organismu působí doslova blahodárně, což je v rozporu s tím, že se jim někteří ještě stále brání!

Není třeba si něco nalhávat. Ke zkušenosti s masturbací se přiznává až 94,1 % mužů a žen, přičemž počet těch, kdo onanují až několikrát měsíčně, se šplhá k 71 %. Mimochodem, po svatbě si příležitost k „sebemazlení“ nenechá ujít zhruba 60 až 70 procent manželů a manželek. I tak se ale o masturbaci stále moc nemluví. Jedná se o téma, okolo kterého je ticho po pěšině.

Ne každému totiž vyhovuje diskutovat s partnerem, nebo třeba i s přáteli, o osobních, intimních věcech. Na druhou stranu, komu je co do toho, kolikrát za týden do ruky berete svůj oblíbený vibrátor, že? Hlavně, když masturbace plní svůj účel. Víte, jaké výhody přináší?

Ulevuje od stresu i bolesti

Jedním z nejbáječnějších účinků samohrátek je úleva od napětí a stresu. Při orgasmu se totiž uvolňují endorfiny a další žádané látky, jako třeba dopamin a oxytocin, které krotí deprese a zároveň zbavují bolesti. Pokud tedy trpíte na bolesti zad, migrény nebo další neduhy, místo oblíbeného růžového prášku z lékárny, který při vysokých dávkách způsobuje žaludeční vředy, poškozuje žaludeční sliznici a střeva a taky narušuje střevní mikroflóru, si naordinujte právě masturbaci – nebo sex. Ani jedno nemá vedlejší účinky!

Přispívá ke kvalitnějšímu spánku

Souběžně s tím, jak vyvrcholení snižuje hladinu stresu, zvyšuje hladinu estrogenu. Estrogen je hormon, který kromě jiných účinků prohlubuje spánkovou fázi REM (rapid eye movement), což je poslední a zároveň nejhlubší část spánku, kdy se nám zdají sny. Jedno, dvě mazlivá čísla před spaním tak nahrávají kvalitnější tělesné a duševní relaxaci a nočním příběhům.

Omlazuje

Každý měsíc, dva kupujete drahé krémy v domnění, že zastavíte čas a zpomalíte stárnutí? Nic proti nim, ale jejich účinky se dají podpořit i masturbací. Orgasmus do těla uvolňuje protizánětlivé látky, jež chrání před negativními účinky toxinů. Zrychlený průtok krve při orgasmu pleť okysličuje, takže ji dělá pružnější, zářivější a mladší. Zase o důvod víc, proč si na klitoris přiložit něžnou sací hubici nebo vibrátor s nastavitelnými programy. Děláte si starosti s přijatelnou normou? Pch, všechno je normální.

Pokud „to“ děláte v soukromí, masturbace neovlivňuje váš vztah či práci, není se čeho bát, naopak. Onanie je nejbezpečnější forma dosažení orgasmu, protože při ní nemůžete otěhotnět, nedostanete pohlavně přenosnou chorobu a ani se nenakazíte covidem-19.

Zdroj: Názor autora.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat