Střední věk je zlatou érou milostného života

Milostný život se vyvíjí. A zraje jako víno! Přesně proto je možné, že největší sexuální uspokojení  zažijete těsně před čtyřicítkou. Ano, na dobré věci se vyplatí počkat!

Vědecký svět je plný výzkumů. A žádné téma se tomu nevyhne, tedy ani sex. Dosud se zjistilo třeba to, že tlumí bolesti hlavy a posiluje imunitu. Také omlazuje pleť, zkvalitňuje spánek, předchází depresím a podporuje pracovní produktivitu (1). V jakém věku si ho ale lidé nejvíce užívají? To je otázka, na kterou prostě chceme znát odpověď!

Mladistvý elán versus letité zkušenosti

I když je milování příjemné v každém věku, stále častěji se ukazuje, že nejlepší půdu pro úžasné zážitky připravuje střední dekáda. Muži i ženy jsou sebejistější a upřímnější, takže svému protějšku beze studu sdělí i nejintimnější potřeby, tužby a přání. Většina jedinců je také smířena se svými tělesnými nedostatky, a navíc moc dobře zná své osobní spouštěče vzrušení. To, že si na nejbouřlivější orgasmus musíme počkat o něco déle, je podmíněno i jinými okolnostmi (2).

Něco jako druhý dech

Zhruba polovina uzavřených manželství se rozpadá, ukazují statistiky (3). Ačkoli je to bezpochyby hodně smutný fakt, pozitivum se tu přece jenom najde. Čtyřicítka je hranicí, kdy se většinou opouštějí nešťastná první manželství a rozvedení se vrhají do světa druhých šancí a nových začátků. Třetím důvodem a potvrzením, že na dobré věci se vyplatí počkat, je časová svoboda.

Větší děti, více prostoru

Rodičovství je krásná věc, ale hodně náročná. Řadu novopečených maminek a tatínků spánková deprivace spojená s péčí o malé miminko zcela připravila o sexuální touhu. Ovšem jakmile potomek trochu povyroste, přichází období větší volnosti, relativního odpočinku a hlavně vášnivých nocí. A kdy tento posvátný čas přichází? Přece ve středním věku!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3132270/, (3) www.cdc.gov/nchs/fastats/marriage-divorce.htm, názor autora - zbytek článku






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat