Pro lepší sex uléhejte do lůžka nazí

Toužíte mít vztah, který vám každý bude závidět? Našlápněte směrem k lepším zítřkům a jako první odhalte své tělo, byť není dokonalé! Nahota je totiž receptem na lásku!

Letošní léto je takové vachrlaté a spíš uplakanější. Horké dny střídají ty chladnější, ale i tak teploty obvykle neklesají k takovým hodnotám, že by člověku mrzly nohy. Z toho vyplývá, že pokud jste ještě nespali úplně nazí, máte čas to napravit. Vlastně se jedná o recept, díky kterému se stanete spokojenější. Dokonce i samotný vztah zaznamená výrazné, pozitivní změny! Jaké?

Nahota sbližuje

Spánek bez pyžama podporuje intimitu mezi páry. Úzký kontakt s osobou, na které vám záleží, zvyšuje množství oxytocinu v mozku. Tento neurotransmiter snižuje stres, podporuje emoční spojení mezi jedinci, má sedativní účinky a někteří vědci tvrdí, že dokonce zastavuje růst nádorů.

Pochopitelně, že nahé tělo vede k hříšným myšlenkám a dotykům. A to je jedině dobře. Oxytocin se totiž produkuje i při mazlení, k jeho uvolnění dochází hlavně během stimulace dělohy a vagíny.

Účinky tohoto hormonu se dají podpořit i správnými, mazlivými pozicemi nahrávajícími úzkému kontaktu. Usněte ve „lžičkách“, tedy oba na boku v řadě za sebou, ovšem i výměna masáží těsně před spaním je dalším skvělým způsobem, jak hladinu oxytocinu zvýšit.

Nahota zkvalitňuje spermie

Toužíte-li po (dalším) miminku, partnerovi sundávejte trenky a slipy ihned, jak se dostane do postele. Studie z amerického Národního institutu pro zdraví a rozvoj dětí na Stanfordské univerzitě odhalila, že muži, kteří spávají nazí, mají svůj genetický materiál (ejakulát) mnohem zdravější. Ve skutečnosti jejich spermie zaznamenávají nižší míru poškození DNA, a to o celých 25 procent. Nejsou totiž přehřáté. Z benefitů  nahoty těží i pochva. Odhoďte kalhotky a dolní díl spacího úboru, neboť kvasinkám se daří v teplém a vlhkém prostředí.

Nahota prohlubuje spánek

Tělo bez „obalu z látky“ sníží svoji teplotu, takže je lépe připravené pro spánek. Ten je pak kvalitnější a hlubší. Hodnotný noční odpočinek v závislosti na tom přispívá k duševní pohodě, má vliv na hladinu stresu a dokonce i ovlivňuje libido. V překladu to znamená, že jakmile se dobře vyspíte, budete mít větší chuť na sex.

Nahota podporuje sebeúctu

Drahé krémy a séra s omlazujícím účinkem nemusejí splnit svůj účel. Svlékněte pyžamo, nechte pokožku dýchat, snižte stres sexem a za doprovodu účinků vyplavovaných „chemikálií“ se pořádně vyspěte. Nakopnete tak produkci lidského růstového hormonu, jež zachovává mladistvost. Dobrý pocit z vlastního těla rovná se svůdnost a koketnost. Tak na co ještě čekáte?

Zdroje: yourhormones.info, wikipedia.org, casper.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat