Návyky ohrožující manželský sexuální život

Sexuologové za optimální frekvenci milování považují jedno až tři vášnivá setkání týdně. Do těchto „tabulek“ se nějak nemůžete dostat? Možná, že pořád dokola děláte pár věcí, které si s vášnivým dechem v polštářích vůbec nerozumí. Zkontrolujte svůj denní i noční rozvrh!

Jednou jsi dole, podruhé nahoře. Taky každý den není posvícení. Sex je sice důležitou součástí života, ale někdy se prostě upozadí. Jenže často v tom pomyslném koutě hanby zůstává až podezřele dlouho, za což může hlavně několik špatných návyků, které ohrožují i vaše manželské štěstí. Které to jsou?

Neuspořádaný denní plán

Když američtí vědci vyzpovídali 600 pracujících rodičů, zjistili, že téměř 60 procent z nich na sex nemá energii. Při dnešním hektickém stylu života to není nic nového, nicméně pořád platí, že udržovací sex může vztah bez intimity držet nad vodou, i kdyby na něj mělo dojít třeba jen jednou měsíčně. Napište si ho do kalendáře, plánujte, ideálně na víkend a po vzájemné dohodě.

Neventilování stresu

Stres je zabijákem sexu číslo jedna, přitom paradoxně hladinu stresových hormonů, ke kterým patří převážně kortizol, snižuje. Navíc je vědecky dokázáno, že pozitivní účinky milování přetrvávají až 24 hodin, je škoda toho nevyužít a nechodit do práce v dobré náladě!

Zanedbaná péče

Ty kalhoty z vysoké školy vám už dávno nejsou, na kosmetiku nechodíte, kadeřnici se vyhýbáte obloukem. Pravda je taková, že nadváha tlumí libido (a není sexy), stejně jako pupínky ve tváři a umaštěné vlasy. Nepotřebujete mít vzhled modelky, ale musíte se ve své kůži cítit dobře. Vaše vlastní vnímání těla má na sexuální život nesmírný vliv!

Společné spaní s dětmi a domácími zvířaty

Postel je posvátným místem, prostorem určeným pro intimitu a důvěrné rozhovory, chrámem bezpečí a svatyní, která patří jen partnerům. Domácí mazlíčci v ní nemají co dělat, podprahově narušují vnitřní klid a kvůli nim se před milováním dostatečně neuvolníte. To ale platí i pro malé děti spící společně s rodiči. Jestli nechcete, aby váš sexuální život zemřel, stanovte jasná pravidla a snižte počet nájemníků svého lože.

Ponocování

Nedostatek spánku vede podle vědců k utlumení libida a sexuálním dysfunkcím, jako třeba erektilním potížím nebo neschopností dosáhnout orgasmu. Průměrný člověk by měl spát sedm až osm hodin a dodržovat stejné časy pro uléhání do postele i vstávání (a to i o víkendech).

Slané a tučné hodování

Sušenka sem, zákusek tam, k obědu smažený sýr s hranolky, u televize solené brambůrky a tučné sýry. Sodík a tuk způsobují pokles hladiny testosteronu. Čím je tohoto hormonu méně, tím menší je i sexuální touha, tak na to pozor.

Zdroj: Názor autora, https://www.brides.com/story/married-couples-sex-routine, https://www.nbcnews.com/better/lifestyle/how-improve-your-sex-life-4-tips-couples-ncna966756







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat