Udržte oheň ve vaší ložnici

Nejenom v dlouhodobých vztazích může občas chybět chuť. Někdy jsou za nedostatkem libida úplně jiné příčiny.

Intimita a blízkost druhé osoby jsou super! Ale sdílet jako pár toaletu nebo koupelnu, a přitom o sobě vědět opravdu všechno, vede k tomu, že kouzlo mezi vámi pomalu vyprchá. Myslete na to při stříhání nehtů nebo péči o pleť. Malá tajemství nás dělají zajímavější, a udrží tak oheň v naší ložnici.

Zkuste to s lubrikačním gelem

U některých žen se chuť dostaví až „po startu“, ne „před závodem“. Zařaďte proto do svých hrátek lubrikační gel jako naprostou samozřejmost. Také menopauza může zapříčinit bolestivý styk, i když chuť by byla. V takovém případě pomohou speciální krémy proti vaginální suchosti, které zachrání libido.

Sport zvyšuje chuť na sex

Dobrý důvod víc se hýbat. Jen pokud znáte svoje tělo dobře a udržujete fit, můžete závodit i v posteli. Protože jednak sport odbourává stres a jednak vyplavuje sexuální hormon testosteron, který po tréninku zajistí chuť na pokračování v ložnici.

Antikoncepce

Pokud užíváte antikoncepci a zdá se vám, že chuť na sex mizí, pak požádejte o změnu preparátu. Ale i jiné léky mohou chuť brzdit – například antidepresiva nebo léky na snížení tlaku.

Zkouška pro vztah

I problémy ve vztahu mohou být důvodem pro sexuální nechuť. Promluvte si s partnerem, jak se cítíte a co by vám mohlo pomoci. I to je předpoklad pro dlouhodobě uspokojivý a pravidelný sex.

Sex podle kalendáře

Není to možná nejromantičtější představa, ale funguje. Ve stresu z práce, rodiny, ale i pod tíhou koníčků a volnočasových aktivit se nemusí dostávat na intimitu. Pokud byste se poléhali na spontaneitu, až oba dostanete chuť, nemuselo by na sex dojít vůbec. A takový termín v kalendáři, kdy víte, co vás čeká, může být také velmi vzrušující.

Běžte na rande častěji

Pro čerstvé rodiče je to možná snadnější říct než udělat, ale přesto se alespoň pokuste a jděte společně do kina nebo večeři. Uvidíte, že po takovém společně stráveném čase pro vás bude mnohem jednodušší zapomenout na všední starosti a pokračovat v rande v posteli.

Společný relax

Uvolněná atmosféra je základní předpoklad pro dobrý sex. Protože stresový hormon kortizol libido doslova zabíjí. Napusťte si například vanu nebo si naplánujte vzájemnou masáž, abyste se dostali do správné nálady.

Zdroj: názory autora, https://www.health.harvard.edu/healthbeat/11-ways-to-help-yourself-to-a-better-sex-life, https://www.medicalnewstoday.com/articles/323918






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat