Orgasmus je skvělým lékem na ucpaný nos

Sužuje vás žlutá až zelená rýma, bolesti hlavy, chronický výtok z nosu, zhoršení čichu nebo pocit tíhy v čelní oblasti? Pak máte ucpané nosní dutiny. Ještě než použijete kapky z lékárny, naordinujte si jednu velmi příjemnou fyzickou aktivitu, která spojuje příjemné s užitečným. Sex!

Pravidelná sexuální aktivita posiluje imunitu, snižuje krevní tlak a riziko rakoviny prostaty, stará se o blaho srdce, zmírňuje bolest, zlepšuje kvalitu spánku, působí proti stresu, zoceluje paměť a dokonce prodlužuje život. Na to poukázala studie publikovaná v časopise BMJ, jejíž součástí bylo monitorování zdravotního stavu, sexuálního života a úmrtnosti u téměř 1 000 mužů.

Pomoc, nemohu dýchat!

Akademici díky jejich sledování po dobu 10 let zjistili, že jedinci, kteří mají sex a orgasmus častěji než jejich kolegové, bývají zdravější a spokojenější, navíc se dožívají vyššího věku. Teď se navíc ukázalo, že samotné vyvrcholení přináší úlevu ucpanému nosu.

Hlásá to Cem Bulut, profesor z německého Heilbronnu, který sex zakončený orgasmem považuje za účinný dekongestant, tedy lék určený k odstranění zduření (dekongesci), zejména nosní sliznice.

Když je štěstěna na vaší straně

Jak sex může odblokovat nos, není zcela jasné, ale profesor Bulut efekt vidí v souhře několika faktorů. „Myslím, že je to směs vzrušení, fyzického cvičení a hormonálních změn, které s vyvrcholením přicházejí,“ uvedl. Každopádně si najal skupinu kolegů, aby tuto teorii ověřil. Účastníci studie u sebe měli zařízení k měření nosního proudu vzduchu před sexem, bezprostředně po sexuálním vyvrcholení a poté v pravidelných časových bodech.

Podle vědců po sexu minimálně hodinu trvá, než se nos zase ucpe. Účinek orgasmu je tak srovnatelný s komerčně zakoupenými léky z lékárny. Kromě zajištění čistých dýchacích cest nosními průduchy a dutinami jsou orgasmy spojeny i s řadou jiných, dlouhodobějších přínosů pro zdraví.

Chce to aspoň jedno setkání týdně!

Studie z roku 2016 publikovaná v časopise Journal of Health and Social Behavior poukázala na to, že sexuální kvalita a sexuální frekvence snižují riziko hypertenze u osob starších 65 let. Mezi další pozitiva patří regulace menstruačního cyklu či úleva od migrén. Vypadá to tedy, že sexu nikdy není dost. Nemáte-li na něj čas, návrhy na milostná setkání si plánujte dopředu a zapisujte do kalendáře. Navzdory tomu, jak nudně se to tváří, udržovací a předem domluvený sex může zachránit váš vztah od krize, a navíc prospěje vašemu zdraví.

Zdroje: themewspractice.com, irishtimes.com, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2426743/, https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0145561320981441






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat