Léčba otravného svědění po sexu

Sex byl fajn, ale chvíle po něm už ne. V rozkroku cítíte svědění a pálení. Co se stalo a jakou roli v tom hraje nový sexuální partner?

Prostě se „tam dole“ poškrábete, vždyť to čas od času dělá každý. Suchá kůže, nedostatek lubrikace nebo přílišné tření při sexu může vyvolat svědění, od kterého je třeba si ulevit. Pokud však nepohodlí přetrvává nebo se vyskytuje až příliš často, měli byste zbystřit, to není samo sebou. Proč vás po milování rozkrok tak zlobí?

Alergie na spermie

I když je to vzácné, je možné, že trpíte alergií na spermie – nebo přesněji na bílkoviny obsažené v tekutině, kterou penis uvolňuje během sexu (semeno). Příznaky se obvykle dostavují do půl hodiny po sexu, jmenovitě jde o otok, bolest, zarudnutí klína a pocit pálení. Tyto nepříjemnosti mohou přetrvávat i několik dní. Jednoduchým řešením mírných projevů alergie je použití kondomu, který zamezí kontaktu kůže a sliznic s ejakulátem.  

Alergie na latex

Je také možné, že svědění je způsobeno alergií na latex, který se používá k výrobě některých typů kondomů. Alergie se obvykle projevuje na místě, kde se latex dotýká pokožky. Nejčastěji se na postižené pleti objeví ekzém. Dobrou zprávou je, že se dnes vyrábí i prezervativy bez alergizující gumy, latex tedy jednoduše vyměňte za jiný materiál.

Sexuálně přenosné infekce

Sexuálně přenosné infekce se přenášejí z člověka na člověka, a to pohlavním stykem, včetně vaginálního, análního nebo orálního sexu. Projevují se jako svědění, pálení nebo brnění kolem pochvy. Genitální bradavice, herpes nebo svrab? Možné je všechno. Nepříjemných pocitů si lze všimnout několik dní nebo týdnů po sexu. S návštěvou gynekologa neotálejte, pokud se u vás objeví bolest při močení, při sexu nebo v podbřišku, puchýře, vředy, skvrny či boule kolem genitálií a konečníku, krvácení mezi menstruacemi nebo žlutý, zelený či páchnoucí vaginální výtok.

Kvasinková infekce

Když se kvasinky (nejčastěji Candida albicans), začnou rychle množit, způsobí pálení, zarudnutí a svědění klína. Někdy tento stav přichází po sexu s novým partnerem, který naruší poševní mikrobiom. Léčba obvykle spočívá v podání antimykotik. A pozor, kvasinkovou infekcí mohou trpět i muži. Ti se potýkají s bolestivým otokem a puchýřky na povrchu penisu a vnitřní straně předkožky.

Zdroje: livehealthily.com, https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/sexually-transmitted-diseases-stds/symptoms-causes/syc-20351240, wikipedia.org






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat