Pořízení domácího mazlíčka může do vztahu přinést problémy

Přemýšlíte, že si se svou drahou polovičkou pořídíte psa? Hned ze startu si udělejte jasno ve financích i v tom, zda chlupáč může do postele. Můžete se tak vyhnout budoucím konfliktům.

Začíná to pořízením květiny, pokračuje psem a končí dítětem. I tak by se možná dal popsat standardní vývoj fungujícího vztahu. Jenže právě s prostředním bodem a tou němou tváří může být trochu potíž. Ačkoli studie americké Buffalské univerzity prokázala, že páry, které si společně pořídí chlupatého mazlíčka, zvládají oproti dvojicím bez zvířete stresové situace lépe, problémy mohou nastat i tak. Na co se připravit už při nákupu pelechu a vodítka?

Kdo spí kde?

První zásadní bod zlomu? Tím není harmonogram venčení, ale spánkové uspořádání. Z výzkumu americké analytické společnosti The Harris Poll vyplývá, že 70 procent majitelů čtyřnohých chlupáčů spí se svým parťákem v posteli. To absolutně nechápe těch zbylých 30 procent, pro které je sdílení lůžkovin naprosto nepřijatelné. Co když to bude i váš případ? S partnerem se v otázce přístupu hafana do ložnice nemusíte shodnout. A z toho kouká minimálně výměna názorů. „Pokud jedna nebo druhá strana trvá na svém a odmítá diskutovat, pak konflikt nezvládáte úspěšně. Využijte to jako příležitost k debatě o vlastních pocitech a stanovení hranic. Hledání a nacházení vzájemného kompromisu se vám bude hodit i v jiných situacích,“ radí newyorská rodinná terapeutka Jean Fitzpatrick.

Konec spontánních nápadů

Víkendové lázeňské pobyty, výlety s přáteli i romantické dovolené. Tohle všechno udržuje vztah svěží a nenechává vyhasnout tu vzácnou intimní jiskru. Jenže! „Vlastnictví psa s sebou nese povinnosti. Už si s protějškem nemůžete dělat, co chcete. Ani jezdit kamkoli se vám zamane. Pro tento druh odpovědnosti musí mít váš svazek trochu hlubší strukturu. Zamyslete se nad tím, zda jste na takovou věc připravení a jestli skutečně obětujete velké množství zážitků,“ doporučuje zase americká vztahová poradkyně Adina Mahalli.

Vážně je další drahý obleček nutný?

Neříká se jen tak, že o peníze jde až na prvním místě. „Někteří majitelé své psy až příliš hýčkají, což je vyjde poměrně draho. Pokud s partnerem nejste na stejné vlně ohledně toho, kolik za něj hodláte každý měsíc utratit, zcela jistě vás to dostane do problémů. O finančních otázkách si udělejte jasno hned ze začátku,“ myslí si pro změnu americká párová poradkyně Celia Schweyer.

Zdroje: bustle.com, buffalo.edu/news/releases/1998/03/3479.html, prnewswire.com/news-releases/more-than-ever-pets-are-members-of-the-family-300114501.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat