Neustále plná hlava vašeho ex

Rozešli jste se a všechno definitivně ukončili. Jenže vám se pořád nějak nedaří jít dál. Jak myšlenky na bývalého utnout? Zbavte se hněvu a zášti, klíčem k osvobození je odpuštění!

Stejně tak snadno, jak romantické vztahy začínají, mohou i končit. Dostal se vám bývalý partner pod kůži natolik, že na něj nemůžete přestat myslet? Možná si tím jdete sami sobě na nervy, protože to otevírá staré a dosud nezacelené rány. Do jaké míry jsou úvahy o minulosti normální? A jde se z takového „prokletí“ vůbec vymanit?  

Stíny rozchodu je třeba rozptýlit

„Třeba vám ten člověk kdysi dal vize věčnosti a poskytl útěchu ve chvíli, kdy jste to nejvíce potřebovali. Možná jsou mezi vámi stále nevyřešené problémy, které si nechcete tahat do dalšího vztahu. Třeba se pořád nemůžete smířit s odmítnutím. Existuje více důvodů, proč lidé přemýšlejí o ostatních, i když by na ně nejraději zapomněli,“ domnívá se americká vztahová poradkyně a autorka knih o lásce Jane Greer, která vede soukromou praxi v New Yorku (1). Dobrou zprávou je, že je to běžné. Problém ale nastává, když vám to přeroste přes hlavu a přestanete své myšlenky ovládat. Z předešlého milence se stává něco jako duch, který je s vámi většinu času (2). Už k tomu pomalu směřujete? Nemusí to dojít takhle daleko.

Udělte si milost. Stačí jen chtít

„Ano, svého ex můžete stále milovat, to je v pořádku. Připomeňte si ale, že jen láska někdy nestačí. A čím více se dotyčného budete snažit vyhnat z hlavy, tím více vaší pozornosti si ukradne. Berte to tak, že jste součástí procesu, který se časem vyřeší sám,“ myslí si neuropsycholožka Sanam Hafeez. „Zkuste se zbavit veškeré zášti a hněvu, škodí to vašemu duševnímu zdraví i samotnému uzdravení. Nabídněte jemu i sobě odpuštění. Pokud to ve vší upřímnosti zvládnete, začnete konečně žít v přítomném okamžiku a skutečně se osvobodíte,“ doporučuje vztahová expertka Jane Greer (1). Co myslíte, půjde to?

Zdroj: názory autora, (1) www.drjanegreer.me/recently-answered-questions, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4495913/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat