Po čtyřicítce konečně dobrý sex

Sex se v průběhu let zlepšuje a zlepšuje! Zvláště prý po 40... Proč?

Pro mnohé je 40 téměř magické číslo, které označuje bod v životě, ve kterém se všechno mění. Ženy ho často spojují s krizí středního věku nebo menopauzou. Ale 40 může přinést také spoustu pozitivních věcí: mnoho žen přísahá, že od této doby se sex zlepšuje a zlepšuje. Opravdu se náš sexuální život po 40 změní?

Ženy nad 40 už po sexu netouží

Začátek nové dekády života znamená pro většinu žen přechod, kdy se mění hormonální rovnováha: dochází k menopauze. Doba, kdy hladina hormonů začne klesat je pro každou ženu jiná, ale pro většinu se jedná o 45. rok. Čistě fyzické změny, které v těle probíhají, jsou však vždy stejné - a skutečně ovlivňují ženskou sexualitu. Ovšem mnohem méně, než se dlouho předpokládalo! Že ženy od 40 let už po sexu netouží, je jasný mýtus (1).

Jak se mění tělo ženy nad 40 let

Menopauza nemusí znamenat náhlý konec sexuálního života – právě naopak! Dobrý sex může dokonce přispět k tomu, že ženy trpí fyzickými změnami mnohem méně. Pokud hladina hormonů začne klesat, může to sice někdy znamenat, že některé – ale v žádném případě ne všechny – ženy cítí v důsledku toho méně potěšení. Kromě toho může trvat déle, než dojdou ke vzrušení. Související faktory, jako je vaginální suchost, jsou pro mnoho žen nové a nepříjemné, ale ve většině případů je lze snadno napravit: Buď si na to se svým partnerem uděláte více času, nebo se prostě spoléháte na trochu více lubrikačního gelu než dříve. V každém případě si vždy promluvte se svým partnerem o svých možných starostech (3).

Zkušenost se setkává s radostí z experimentování

Největší změna v sexuálním životě od 40 let je však spíše psychologická. Mnoho žen nyní s větší jistotou ví, co skutečně chce. Sexuální zvědavost v dospívání obvykle doprovází nejistotou. Když ji překonáte, přichází věk, kdy se zaměřujete na plánování rodiny – a spokojenost v sexu je až na druhém místě. Od 40 let tyto rušivé faktory ustupují, více odpočinku, a především větší sebevědomí jsou předpokladem pro to, že váš sexuální život je mnohem vzrušující (2).

Mnoho žen se nyní cítí pohodlněji nejen ve vlastním životě, ale také ve svém vlastním těle. Kromě toho nyní znáte své tělo dostatečně dobře, abyste věděli, co vás baví a jak se nejlépe dostat k vyvrcholení. Díky kombinaci zkušeností, času a experimentování znamená sexuální život od 40 let nejen větší rozmanitost v posteli, ale také umožňuje lepší orgasmy než kdykoli předtím. Protože čím uvolněnější žena je, tím snazší je pro ni dosáhnout až na vrchol (2).

Zdroj: názory autora, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5821528/, (2) www.linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0090429504008234, (3) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0025712515000218?via%3Dihub







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat