Sex s přáteli je docela hloupý nápad

Máte pravidelný sex s kamarádem? Zní to docela prakticky. Existují však víc než dobré důvody, proč byste s tím měli přestat – okamžitě!

Znáte se, máte se rádi, máte sex. Proč ne? Abyste se v posteli dobře bavili, nemusíte spolu nutně chodit, nebo dokonce žít. Nikdo nemá výhradní právo na toho druhého, a pokud máte někdy raději chuť na kino než na sex, není to žádný problém. Pokud to obě strany cítí stejně a ani jedna z nich nechce víc než něco nezávazného, musí to přece perfektně fungovat (1). Ne tak docela…

Proč je to špatný nápad

Lidé, kteří nejsou v žádném vztahu, se vyhýbají mluvení o svých přáních a problémech, protože celá situace a setkávání by měla podle nich být co nejvíce uvolněná a nezávazná. Mluvit otevřeně a podrobně o sobě? To je pro mnohé z nás velmi komplikované a vůbec ne "v pohodě". Někteří lidé se také obávají sdílet své potřeby, protože se mají strach, aby je druzí nepovažovali za žárlivce nebo emoční přísavky. Takže mají pocit, že je lepší mlčet, což ale dříve nebo později vede ke konfliktům (2).

Když přijde láska

A ortel zkázy „přátelství s výhodami“ padne nejpozději tehdy, když se jeden zamiluje – ale druhý bohužel ne. Pak jsou na řadě nejen časté konflikty, ale také mnoho, mnoho slz. V takovém případě MUSÍTE mluvit o svých pocitech a v případě potřeby záležitost ukončit. Jinak se dostanete na dno, ze kterého nebudete umět sami vyplavat (2).

Zdroj: (1) názory autora, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3163778/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat