Mužská fascinace velkým pozadím žen

Je váš zadek až příliš velký, nebo naopak v džínách není ani vidět? Pokud uděláte jednu věc, muži vám jeho příliš objemné i minimalistické proporce mile rádi odpustí!

Traduje se, že když slavná Jennifer Lopez (52) začala pracovat na své postavě, řekla svému tehdejšímu trenérovi, ať jí sestaví cviky tak, aby nepřišla ani o milimetr svého pověstného zadku. Americká nestárnoucí ikona už tehdy věděla, že větší pozadí muže přitahuje jako magnet. Vědci teď ale přišli s tím, že na jeho velikosti (objemu) zase tak moc nezáleží. Důležitější je spíš zakřivení páteře (1)! Jak na to přišli?

Hlavně se nehrbit!

Akademici z Texaské univerzity v Austinu (1) požádali přibližně 100 mužů ve věku od 17 do 34 let o hodnocení snímků ženské siluety, když stála bokem. Každý obrázek byl mírně pozměněn, takže spodní část páteře byla zakřivená v různých úhlech, což způsobilo, že ženin zadek z odlišných úhlů vypadal jinak. Muži v drtivé většině preferovali snímky, jež ukazovaly spodní část páteře zakřivenou v úhlu 45 stupňů, od zad k hýždím. Mění se něco, jakmile do hry vstoupí velikost pozadí?

Aby to vědci zjistili (1), požádali dalších 200 mužů, aby se podívali na obrázky žen s různou velikostí zadku a křivkami páteře. Ukázalo se, že mužské sympatie získaly dámy, jejichž zakřivení páteře bylo nejblíže 45 stupňům, bez ohledu na velikost jejich zadnice. „To nám umožnilo přesvědčivě ukázat, že muži dávají přednost ženám, které vykazují specifické úhly zakřivení páteře před hmotou hýždí,“ řekl spoluautor studie Eric Russell, jež tak poukazuje na to, že při chůzi se i vy musíte narovnat. Tato studie má totiž spojitost s pravěkými vlivy (1).

Znaky vitality

Během těhotenství se těžiště ženy mění (2), ta se pod tíhou vyšší zátěže naklání dopředu a později už si na držení těla nedává pozor. Jakmile ale vypne hruď a srovná záda, působí zdravěji, sebevědoměji a při síle, prokáže schopnost bez úhony prodělat i další graviditu. Platí tedy, že na velikosti zadku ani tak nezáleží. Hlavně, když je pozadí pevné a šťavnaté! Že se o něj trochu obáváte? Vytvarujte ho s pomocí cviků.

Začněte tím, že si lehnete na záda s pokrčenými koleny a pažemi v bok. Pokud používáte činku, držte ji přes kyčelní záhyb. Vaše chodidla by měla být 30–40 centimetrů od zadku. Zatlačte na paty, zpevněte jádro a vytlačte pánev nahoru stisknutím hýžďových svalů. Vydržte 2 sekundy a spusťte boky zpět na zem. Dokončete 8–12 opakování po 2–3 sériích (3).

Zdroje: (1) www.news.utexas.edu/2015/03/19/mens-preference-for-certain-body-types-has-evolutionary-roots/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4499990/, (3) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat