Rozdíly v sexuální touze lze sladit

Můžete spolu perfektně fungovat – jako pár i rodiče. Ale co když to v posteli taková hitparáda není, protože v ní každý z vás očekává něco jiného? Slaďte svoje sexuální chutě!

Na začátku vztahu, v období erotické fascinace, lidé jednají nad rámec svých skutečných fyzických potřeb. Milují se vášnivěji, častěji a v situacích, které jsou pro ně jinak zrádné, třeba při maximální únavě. Jak čas plyne, věci se mění, jedinci odhalují svoji skutečnou tvář. Jeden z partnerů může chtít sex pořád, ten druhý zájem o pohlavní styk projevovat nemusí. Znamená to snad, že je ve vztahu problém?

Nedorozumění, které se časem zhoršuje

Nesoulad v sexuální touze pro páry představuje častý důvod hádek, zvláště když jejich vztah trvá už nějaký pátek a takříkajíc dozrává. Pochopitelně, že když se jeden z dvojice fyzického kontaktu dožaduje, zatímco ten druhý ho odmítá, dřív či později se u aktivnějšího partnera dostaví frustrace a pravděpodobně i chuť si nakumulovanou sexuální energii vybít jinak a jinde. Pokud se vaše partnerství v takové situaci ocitne, je třeba jednat a dohodnout se na podmínkách, které vyhovují oběma stranám.

Vypracujte plán

Pamatujte, že komunikace a respekt jsou klíčovými aspekty kompromisu, o který usilujete. Za prvé, k tématu se neotáčejte zády a rozhodně nedělejte, že neexistuje. Za druhé, partnerovi nevyčítejte, že je sexuálně průbojnější, na jeho živějším libidu není nic špatného! Za třetí, společně vypracujte plán, který může udržet váš vztah pevný, i když jsou vaše sexuální touhy odlišné. Zeptejte se jeden druhého, co chcete a potřebujete. Na základě získaných dat najdete řešení.

Oživte romantiku

On chce sex třikrát, čtyřikrát týdně, což vy technicky, psychicky ani emočně nedáte. V pořádku, dohodněte se na intimních pátcích, sobotách nebo nedělích ráno. A klidně si je zapište do kalendáře, ať je jasno. Někdo pro tento typ intimního setkání používá termín „udržovací sex“. Jedná se o pohlavní styk, jež do svého vztahu zahrnete vědomě – a ve frekvenci, která je vám není proti srsti. Sice to nejprve působí trochu násilně až křečovitě, ale časem si na zaznamenávání sexuálních schůzek do diáře zvyknete.

Souběžně s tím zkuste zapracovat na svém přátelství a romantice. Přemýšlejte o aktivitách, jež vás mohou spojit a vyživovat váš vztah zevnitř. Můžete hrát lechtivé deskové hry, vařit skvělé jídlo, chodit po večeři na procházky, jezdit na kole, poznávat přírodu i sebe (z trochu jiného úhlu). Společné aktivity posilují citové pouto a nakonec i sexuální vztah jako takový.

Rozšiřte své portfolio

Dotyky, masáže a mazlení při sledování televize patří k dalším způsobům intimity, které mohou náročnějšího partnera uspokojit ve stylu „vlk se nažere a koza zůstane celá“. V tomto směru je nesmírně užitečná i onanie. Někteří lidé masturbují, buď sami, nebo se svým partnerem, který je sleduje, líbá či masíruje. Takto jsou oba partneři stále zapojeni do hluboké intimity, aniž by někdo z nich o něco přišel.

Zdroj: Názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat